טיולים גיאוגרפים עם מיטב המומחים | החברה הגיאוגרפית
טיולים גיאוגרפים עם מיטב המומחים | החברה הגיאוגרפית 03-5639000

לאן

בחרו יעד

אבו דאביאוגנדהאוזבקיסטןאוסטריהאוסטרליהאוסטרליה והפסיפיקאוקראינהאזרבייג'ןאיחוד האמירויותאיטליהאיי גלפגוסאיי הבהמאסאיי הפיליפיניםאיי סיישלאיי פיג'יאיי פלאואינדונזיהאיסלנדאירופה ואסיה התיכונהאירלנדאלבניהאלסקהאמריקהאנגליהאנדלוסיהאנטארקטיקהאנטארקטיקה והקוטב הצפוניאנטרטיקהאנטרקטיקהאפריקהאקוודורארגנטינהארה"בארמניהארצות הבריתאתונהאתיופיהבאקובהוטןבוטאןבוטסואנהבולגריהבוליביהבוסניהבוצואנהבורמהבחרייןבלגיהבלטיותבלקןבניןברזילבריטניהברליןברצלונהגאורגיהגואטמלהגיאורגיהגלאפגוסגלפגוסגרוזיהגרינלנדגרמניהדאגסטןדגסטןדובאידרום אמריקהדרום אפריקהדרום הודודרום קוריאהדרך המשיהאיים האזורייםהאיים המלדיבייםהאיים הקנרייםהארצות הבלטיותהבלטיותהודוהוואיהולנדהונגריההמדינות הבלטיותהמזרח הרחוקהמלדיבייםהפיליפיניםהפירינאיםהפירנאיםהקוטב הדרומיהקוטב הצפוניהקנריםהרי הרוקיויאטנםוייטנאםוייטנםוינהזימבבואהזימבבווהזמביהזנזיברחבל הבלקןטאיוואןטאיווןטביליסיטורקיהטיבטטיוואיןטיוואןטייוואןטנזניהטרינידדיווןיפןירדןכללילאוסלונדוןליטאלפלנדמדגסקרמדינות בלטיותמוזמביקמונגוליהמונטנגרומוסקבהמיאנמר (בורמה)מלטהמערב קנדהמצריםמקדוניהמקסיקומרוקומרכז אמריקהנאפולינורבגיהנורווגיהנורמנדיניו זילנדנמיביהנפאלסיבירסיישלסיןסיציליהסנט פטרבורגסנט פטרסבורגספרדסקוטלנדסרדיניהסרי לנקהעמק נהר הרייןפוליהפוליןפולינזיה הצרפתיתפורטוגלפטגוניהפיליפיניםפירינאיםפירנאיםפלאופנמהפפואה גיניאה החדשהפפואה ניו גיניפרוצ'ילהצפון איטליהצפון אמריקהצפון ספרדצרפתקובהקולומביהקונגוקוסטה ריקהקוריאהקוריאה הדרומיתקורסיקהקזחסטןקירגיזסטןקמבודיהקמצ'טקהקנדהקניהקפריסיןרואנדהרומארומניהרוסיהרכס הפירנאיםשוויץשפיצברגןתאילנדתורכיה

איך

בחרו סוג טיול

סוגי טיולים מיוחדים

מתי

בחרו תאריך

ריף הוק – מה זה, איך משתמשים בזה ומהיכן משיגים כזה?

צילום: אמיר גור

ריף הוק – מה זה, איך משתמשים בזה ומהיכן משיגים כזה?

החברה הגיאוגרפיתספרית הכתבות שלנוכתבות על ספארי צלילהריף הוק – מה זה, איך משתמשים בזה ומהיכן משיגים כזה?
מאת ירדן גור

לא כולם מכירים את ה”ריף הוק” (Reef hook), גם אם הם צוללים מנוסים שכבר ראו עולם. לא מדובר בפריט חובה שבלעדיו לא ניתן לצלול, אך בהחלט באביזר צלילה שהופך את צלילות הזרם לחוויה אחרת לגמרי, ועוזר להאריך את זמן השהות באזורים דינמיים, ללא השקעת מאמץ נוסף מצדכם.

אופן השימוש

את קצהו של הריף הוק ניתן לחבר מבעוד מועד לטבעת ה-D במאזן (D-ring), רצוי כזו שעשויה מתכת, ואת יתר האביזר, עם המיתר מגולגל באופן מסודר (שימו לב שאין קשרים), בכיס המאזן. כשמגיעים לנקודה הטובה ביותר לצפייה (המדריך בד”כ יסמן לכם), משתדלים להיות זריזים, לאחוז בסלע ולשלוף את האביזר מהכיס. לאחר שמצאתם חריף מתאים בסלע – עגנו את ה-וו ומתחו את המיתר ממנו והלאה. שימו לב – רצוי לבדוק את אחיזת ההוק לפני שמשחררים את היד המחזיקה בסלע, משום שאם הוא משתחרר – “תעופו” עם הזרם. לאחר שווידאתם שאתם עגונים היטב, הכניסו מעט אוויר למאזן, כך שתהיו קלים מעט יותר מן הרצוי בצלילה רגילה (לא מאוזנים). עכשיו אתם יכולים לרחף בהנאה, כמו בלון הליום אנושי.

היכן קונים/משיגים?

ניתן לקנות ריף הוק בכל חנות ציוד צלילה. בטיולים של צלילה גיאוגרפית למלדיביים ולפלאו, וליעדים נוספים המצריכים זאת, אנחנו משאילים ריף-הוקים טובים לצוללים, שמחזירים אותם בתום השימוש. אפשרות נוספת היא ריף הוק להכנה עצמית – אך היא רלוונטית רק למי שיש לו ידע בקשרים מתאימים (קשר הצלה או עניבת חנק, לצורך העניין).
מטיילי צלילה גיאוגרפית, כאמור, מקבלים בהשאלה ריף הוק ואינם צריכים לדאוג לזה.

אתגרים בשימוש בריף הוק

קרס השונית המצוי הוא מכשיר פשוט ביותר, המורכב מ-וו (“הוק”) המחובר למיתר עבה, שבקצהו השני תפס כלשהו – לצורך חיבור האביזר למאזן. ה-וו צריך להיות גדול מספיק כדי להיתפס בחריץ שבסלע, חזק מספיק כדי שהעצמת הזרם לא תגרום לו להתעקם, ומספיק קהה – כדי שלא לסכן את הצולל. רוב המיתרים חזקים ומתאימים לצורך העניין, אך בדרך כלל נקודת התורפה היא הקשרים המחברים בינם לבין שני האלמנטים שבקצותיו. החיבור למאזן יכול להיות עם כל “שקל” פשוט, אך עדיף תפס עם אפשרות לשחרור מהיר, מטעמי בטיחות.

פירוק לרכיבים

כמו בכל צלילה, גם בשימוש בריף הוק צריך להיות ערניים ולבדוק את המחשב ואת מד הלחץ בתדירות גבוהה. יתכן שבעת הוצאת הריף הוק תגלו שהוא קשור או מסובך, וחשוב מאוד לפתור את זה לפני שמותחים את המיתר. באם חל שיבוש בפריסת האביזר, זה עשוי לצרוך לא מעט אוויר, ולכן מיד כשמצליחים לעגון – חובה לבדוק אוויר. תמיד ישנה סכנה של פגיעה מההוק עצמו, לכן אין לצלול עם האביזר ביד, אלא רק בכיס המאזן. כמו כן, כאשר רוצים לשחרר את האחיזה, צריך לזכור שאנחנו קלים יותר, להוציא לפני כן אוויר מהמאזן. לאחר הפירוק – הריף הוק חוזר לכיס.

למה זה טוב?

ישנם אתרי צלילה שהאטרקציה המרכזית בהם היא ריבוי מיני הכרישים, המנטות או יתר בעלי החיים. לדוגמה, אתרים רבים בפלאו ובאיים המלדיביים כוללים בהם אזורים צרים יותר, בהם הזרם חזק ומזמין עבור כל אותם בעלי חיים גדולים. הצוללים, שאינם רוצים להיאבק בזרם, אך מעוניינים לעמוד במקום ולצפות בהתרחשות, פשוט עוגנים את עצמם לקרקע באמצעות הריף-הוק, וצופים בהצגה הכי טובה בעיר, מהשורה הראשונה.

מעוניינים להצטרף לטיול?
נמצאו שגיאות בטופס

הטופס בשליחה
אנא המתינו לאישור

תודה שפניתם אלינו! 
ניצור איתכם קשר בקרוב

רוצים להצטרף לטיול?
צרו קשר

נמצאו שגיאות בטופס

הטופס בשליחה
אנא המתינו לאישור

תודה שפניתם אלינו! 
ניצור איתכם קשר בקרוב

כדאי לקרוא