צילום: אמיר גור
ריף הוק – מה זה, איך משתמשים בזה ומהיכן משיגים כזה?
לא כולם מכירים את ה”ריף הוק” (Reef hook), גם אם הם צוללים מנוסים שכבר ראו עולם. לא מדובר בפריט חובה שבלעדיו לא ניתן לצלול, אך בהחלט באביזר צלילה שהופך את צלילות הזרם לחוויה אחרת לגמרי, ועוזר להאריך את זמן השהות באזורים דינמיים, ללא השקעת מאמץ נוסף מצדכם.
אופן השימוש
את קצהו של הריף הוק ניתן לחבר מבעוד מועד לטבעת ה-D במאזן (D-ring), רצוי כזו שעשויה מתכת, ואת יתר האביזר, עם המיתר מגולגל באופן מסודר (שימו לב שאין קשרים), בכיס המאזן. כשמגיעים לנקודה הטובה ביותר לצפייה (המדריך בד”כ יסמן לכם), משתדלים להיות זריזים, לאחוז בסלע ולשלוף את האביזר מהכיס. לאחר שמצאתם חריף מתאים בסלע – עגנו את ה-וו ומתחו את המיתר ממנו והלאה. שימו לב – רצוי לבדוק את אחיזת ההוק לפני שמשחררים את היד המחזיקה בסלע, משום שאם הוא משתחרר – “תעופו” עם הזרם. לאחר שווידאתם שאתם עגונים היטב, הכניסו מעט אוויר למאזן, כך שתהיו קלים מעט יותר מן הרצוי בצלילה רגילה (לא מאוזנים). עכשיו אתם יכולים לרחף בהנאה, כמו בלון הליום אנושי.
היכן קונים/משיגים?
ניתן לקנות ריף הוק בכל חנות ציוד צלילה. בטיולים של צלילה גיאוגרפית למלדיביים ולפלאו, וליעדים נוספים המצריכים זאת, אנחנו משאילים ריף-הוקים טובים לצוללים, שמחזירים אותם בתום השימוש. אפשרות נוספת היא ריף הוק להכנה עצמית – אך היא רלוונטית רק למי שיש לו ידע בקשרים מתאימים (קשר הצלה או עניבת חנק, לצורך העניין).
מטיילי צלילה גיאוגרפית, כאמור, מקבלים בהשאלה ריף הוק ואינם צריכים לדאוג לזה.
אתגרים בשימוש בריף הוק
קרס השונית המצוי הוא מכשיר פשוט ביותר, המורכב מ-וו (“הוק”) המחובר למיתר עבה, שבקצהו השני תפס כלשהו – לצורך חיבור האביזר למאזן. ה-וו צריך להיות גדול מספיק כדי להיתפס בחריץ שבסלע, חזק מספיק כדי שהעצמת הזרם לא תגרום לו להתעקם, ומספיק קהה – כדי שלא לסכן את הצולל. רוב המיתרים חזקים ומתאימים לצורך העניין, אך בדרך כלל נקודת התורפה היא הקשרים המחברים בינם לבין שני האלמנטים שבקצותיו. החיבור למאזן יכול להיות עם כל “שקל” פשוט, אך עדיף תפס עם אפשרות לשחרור מהיר, מטעמי בטיחות.
פירוק לרכיבים
כמו בכל צלילה, גם בשימוש בריף הוק צריך להיות ערניים ולבדוק את המחשב ואת מד הלחץ בתדירות גבוהה. יתכן שבעת הוצאת הריף הוק תגלו שהוא קשור או מסובך, וחשוב מאוד לפתור את זה לפני שמותחים את המיתר. באם חל שיבוש בפריסת האביזר, זה עשוי לצרוך לא מעט אוויר, ולכן מיד כשמצליחים לעגון – חובה לבדוק אוויר. תמיד ישנה סכנה של פגיעה מההוק עצמו, לכן אין לצלול עם האביזר ביד, אלא רק בכיס המאזן. כמו כן, כאשר רוצים לשחרר את האחיזה, צריך לזכור שאנחנו קלים יותר, להוציא לפני כן אוויר מהמאזן. לאחר הפירוק – הריף הוק חוזר לכיס.
למה זה טוב?
ישנם אתרי צלילה שהאטרקציה המרכזית בהם היא ריבוי מיני הכרישים, המנטות או יתר בעלי החיים. לדוגמה, אתרים רבים בפלאו ובאיים המלדיביים כוללים בהם אזורים צרים יותר, בהם הזרם חזק ומזמין עבור כל אותם בעלי חיים גדולים. הצוללים, שאינם רוצים להיאבק בזרם, אך מעוניינים לעמוד במקום ולצפות בהתרחשות, פשוט עוגנים את עצמם לקרקע באמצעות הריף-הוק, וצופים בהצגה הכי טובה בעיר, מהשורה הראשונה.
10 דברים שכדאי לדעת על ספארי צלילה בירדן
בא לכם לצלול בחו”ל, אבל בקטנה? כדאי שתכירו את ממלכת ירדן, השכנה שמעבר למפרץ. יש בה צלילות מקסימות שמתאימות לכל רמת צלילה, לכל חור בלו”ז ולכל חור בכיס.
13 עובדות קטנות על כריש אחד ענק
כריש הענק הוא הדג השני הכי גדול באוקיינוסים. מה הוא אוכל? למה הדייגים יכולים להריח אותו מרחוק? ולאן הוא נעלם בחורף? היכנסו לכתבה וגלו 13 עובדות קטנות על כריש אחד ממש ממש גדול.
האיים המלדיביים: מפרץ האניפארו
מפרץ האניפארו, או לגונת האניפארו מהווה מוקד עלייה לרגל לחובבי טבע וצוללים שרוצים להיפגש עם “הגדולים” של האוקיינוסים, במספרים גדולים. המפרץ הוכרז בשנת 2011 כאתר מורשת טבע של ארגון UNESCO העולמי, וזה שם את המקום בשורה אחת עם שמורות טבע עולמיות מפורסמות כאיי גלפגוס, שמורת קומודו ואחרים.
"לשקע שלי שני פינים" – שקעים ותקעים בעולם
אתם יוצאים לספארי צלילה, איזה כיף לכם! כבר ארזתם את המצלמה ואת הפנס החביב עליכם, ואת המטענים המתאימים… ואז פתאום נזכרתם שלחשמל חוקים משלו, והם משתנים בין מדינות שונות בעולם. מהם החוקים ומה חשוב לקחת בחשבון לפני שקונים מתאמי חשמל שונים? על כך ננסה לענות בכתבה.
צלילת נייטרוקס - אוויר מועשר בחמצן
עולם הצלילה התפתח משמעותית בעשור האחרון – החל מגידול בכמות העוסקים בספורט הצלילה, דרך הרחבת מגוון יעדי הצלילה אליהם שואפים להגיע, וכלה בעלייה במודעות לבטיחות בצלילה – הן למען הצוללים עצמם והן למען השונית ובעלי החיים שבה. הכתבה הבאה תעסוק באחד האמצעים החשובים ביותר למניעת סיכוני צלילה שונים: “צלילת נייטרוקס”.
איך אורזים לספארי צלילה?
לפני יציאה לספארי צלילה כדאי לחשוב על אופן אריזת המזוודה, חלוקה נכונה של הציוד והיכרות עם “חוקי המשחק” של חברות התעופה, כדי להבטיח שהכל יעבור חלק, תרתי משמע. אז איך נערכים נכון? לטיפים והמלצות היכנסו לכתבה.
צ'ק ליסט אריזה לספארי צלילה וטיול נלווה
יוצאים לספארי צלילה? הכנו במיוחד עבורכם צ’ק ליסט של הדברים שכדאי לכם לארוז לקראת היציאה לטיול מסוג זה. מהנסיון שלנו, חשוב לאזן בין מה שצריך, למה שרוצים ולמה שאומר המשקל של חברת התעופה…. אז כדי שלא תשכחו שום דבר חשוב, היכנסו לכתבה.
ספארי צלילה בסוקורו, מקסיקו
ברוכים הבאים לארץ הטאקו, הסומבררו והכרישים! סוקורו, אי וולקני הממוקם כ-600 ק”מ מערבית לחופי מקסיקו, הוא אחד מיעדי הצלילה המרתקים ביותר, בזכות עושר הדגה, הנופים מעל ומתחת למים, מיני הכרישים – שמציפים את האזור בכמויות, וכמובן – בזכות המנטות האוקייניות גדולות הכנף, שפוקדות את האי בנקודות קבועות, ומגלות עניין רב בצוללים.
עידן המחשב: 5 סיבות טובות להשתמש במחשב צלילה
טבלאות הצלילה הספורטיבית היו בעבר כלי מרכזי בתכנון הצלילה. היום יש אביזר צלילה שהפך את חיינו לקלים יותר, חכמים יותר, ובעיקר – לבטוחים יותר – מחשב הצלילה. בכתבה, כמה סיבות טובות להתחיל להסתובב עם מחשב.
ביטוח לספארי צלילה: כל מה שצריך לדעת
אחת השאלות שעולות כמעט לפני כל טיול צלילה היא “איזה ביטוח צריך לעשות..?”. כמו כל דבר טוב, התשובה לשאלה זו מתחלקת לשתיים, כתלות בגיל הצולל וברמת הכיסוי הדרושה לו. כל מה שאתם צריכים לדעת בנושא ביטוח לספארי צלילה – בכתבה שלפניכם.
ספארי צלילה קסום באי זנזיבר
לאן אתם? שאלה הבודקת הבטחונית בנתב”ג. “לזנזיבר” קרנו אליה בפרצופים מאושרים. רק השם שהתגלגל בפינו טמן בחובו הבטחה אקזוטית קסומה. מי-טל גבינג, מדריכת טיולי צלילה בחברה הגיאוגרפית, חזרה מספארי צלילה בזנזיבר, והיא כאן כדי לספר מה מחכה לכם באי התבלינים, מעל ומתחת למים.
ספארי צלילה במלדיביים - גן עדן בגובה פני הים
שוב ההתרגשות הזו שלפני. לא משנה כמה פעמים הייתי שם, עדיין יש תמיד את ההתרגשות שלפני. הציפייה הזו, לתחושות שיש רק שם: השקט, הנוף המדהים, החול הלבן, ומי הטורקיז. ומנגד לכל השקט הזה – הטירוף, המסיבה הגדולה של מתחת למים. האיים המלדיביים. כל קבוצה שאני נוסעת איתה, מסכמת בזה שככה כנראה נראה גן עדן.
ספארי צלילה עם כרישים - 10 טיפים לכרישאי המתחיל
הידעתם שיותר צוללנים נפגעים מהתחשמלות של טוסטר חשמלי מאשר מתקיפת כריש? ועם זאת, אסור לזלזל בכרישים כאשר אתם פוגשים אותם בצלילות. אנחנו מאמינים שצלילה עם כרישים היא דבר נפלא, ולכן ריכזנו עבורכם 10 טיפים חשובים, שכדאי לכם לשנן לפני שתצאו לפגוש אותם בשטח.
אתרי הצלילה המפורסמים ביותר בעולם
בכל מקום שבו יש ים, יש אתרי צלילה. ריכזנו כאן רשימה של אתרי הצלילה המפורסמים ביותר בעולם. אלה הם לאו דווקא האתרים הטובים ביותר, אבל הם בהחלט אתרים שכדאי להכיר, ואם יזדמן לכם להיות באזור, המידע הזה יוכל להיות שימושי מאוד ולהפוך מפנטזיה למציאות…
10 דברים שכדאי לדעת על ספארי צלילה בגלפגוס
אם צללתם כבר בכמה מקומות בעולם, אם אתם לא בהכרח מחפשים “גן עדן” פסטורלי ורגוע’ אלא אקשן מטורף ואקסטרים של טבע ובעלי חיים, אם אתם אוהבים כרישים ואם עוד לא הייתם בגלפגוס (או אם הייתם ולא צללתם) – הכתבה הזו היא בשבילכם!
10 דברים שכדאי לדעת על ספארי צלילה במלדיביים
אחרי שצללתם באילת ובים התיכון, ואולי גם בטיול שלכם במקסיקו– כנראה שהאיים המלדיביים הם היעד הבא שלכם. זהו גן עדן אמיתי, מעל ומתחת למים, עם עושר אדיר של אלמוגים, דגים, כרישים ומנטות. כאן תגלו כל מה שאתם צריכים לדעת לקראת טיול הצלילה שלכם במלדיביים.
משקלים משוערים עבור ציוד צלילה וציוד אישי, באריזה לספארי צלילה
כשאורזים לקראת ספארי צלילה, למשקל הציוד יש משמעות גדולה. הכנו במיוחד עבורכם טבלת משקלים משוערים לציוד הצלילה והציוד האישי, על מנת לעזור לכם לארוז בקלות.