טיול מאורגן ליפן עם החברה הגיאוגרפית

טיול ליפן - 15 יום - אל עומק השלכת, בדגש קולינרי

המזרח הרחוק
15 ימים
13 לילות

יפן, ארץ השמש העולה, בטיול קלאסי אליו נוסיף מימד ייחודי של המטבח היפני!
בטיול נבקר באתרים המרכזיים של יפן, נפגוש מדינה מדהימה זו, כשהיא עטופה בקימונו של סתיו, רקום בצבעים אדומים, חרדליים וצהבהבים ונחשף להיבטים המוכרים יותר ופחות של המטבח היפני.
ציר שרשרת איי יפן נפרס לאורך 3000 קמ' מצפון לדרום; המדינה נמתחת על פני 20 קווי רוחב וחווה, בימי החורף, הבדלים שמגיעים לכדי 50 מעלות צלסיוס בין קצותיה; הארץ הררית ברובה, עמקיה מעטים וצרים – מאפיין גיאוגרפי, שמגביל גידולים חקלאיים הדורשים שדות רחבי ידיים, או טיפול בעדרים הדורשים מרחבי מחייה גדולים. המאפיינים הגיאוגרפיים והטופוגרפיים הללו השפיעו על התרבות הקולינארית היפנית, יצרו תמהיל מיוחד שמעצב מטבח עשיר, מגוון מחד ומרוסן מאידך.
ההשפעות החיצוניות וההתפתחות הפנימית (בפרט במהלך 250 השנים בהם יפן הייתה סגורה כלפי חוץ 1600-1850 לערך), הטביעו אף הן חותם ייחודי בתרבות היפנית, ובמטבח היפני – כחלק מאותה תרבות.
בטיול נערוך ניתוח קולינארי, אשר יגע בהיבטים גיאוגרפיים, טופוגרפיים ואקלימיים, תוך חשיפה של השפעות דת ופילוסופיה, שיח ציבורי על מודל של יופי, של "ראוי", של "נכון", אוכל ככלי לריבוד חברתי ודרכים להחצנה של סוגי הון שונים – קפיטל והון תרבות, נגיעה בסוגיות מגדריות (אוכל של נשים/גברים).
מגוון נושאים בשלל טעמים! בסיור כזה אין צורך בשף, אנתרופולוג יעזור כאן יותר, ואנתרופולוג שיודע גם לבשל, על אחת כמה וכמה…

מסלול הטיול

ימים 1-2 | תל אביב - סיאול - אוקאיימה

המראה דרך סיאול לאוקייאמה במערב יפן. עם הנחיתה בשעות הערב, העברה לבית המלון.

יום 3 | אוקייאמה - קוטוהירה

לאחר ארוחת בוקר, נתחיל את מסענו בנסיעה ברכבת מהירה לאי שיקוקו. אתרנו הראשון ייתן כבוד לדת המקומית, דת השינטו, אותה ניתן למצוא ביפן בלבד. דת אנמיסטית זו תחשוף אותנו לקשר בין האדם לטבע הסובב.

נבקר במקדש קונפירה ששורשיו נעוצים במאה הראשונה לספירה ובו ישנם אלים ששומרים על יורדי הים, אכן פתיחה ראויה לאומה שיחסה לים מלווה אותה באינטנסיביות יתרה.

המשך היום יובילנו לסדנת הכנת אטריות אודון שמקורן בסין. מעבר להכנה עצמה, ננסה להבין את החלחול הסיני למטבח היפני וכיצד "ייפנו" את האוכל תוך מיתוגו ככזה.
נבקר בבית תאטרון הקבוקי הישן ביותר ביפן ונצא לתצפית מטירת הסמוראים במרוגמה.

אחר הצהריים נטבול באונסן, בית מרחץ יפני מסורתי, חוויה שהיא חלק בלתי נפרד מתרבות יפן.

את הלילה נבלה במלון ריוקאן, מלון בסגנון יפני מסורתי הכולל שינה על פוטון על רצפת טאטמי –מחצלות קש אורז. ארוחת ערב מסורתית תוגש במלון.

*המזוודות תישלחנה ליעד הבא ואנו נצא עם מטען יד ליום אחד.

יום 4 | מצויאמה

מסע בעקבות פרי היוזו, פרי הדר זה ידוע ביפן כפרי שטעמו כשל כל ההדרים יחדיו. כמו יפן, הוא מרובד בטעמיו, מרובה ניואנסים ודקויות, מרצד ומתעתע בחושים. נסיעה ארוכה אל עומק האי תביא אותנו לאחד האזורים היחידים בו פרי זה גדל. בחווה מקסימה נתארח לקטיף ולסדנא חווייתית עם בעלי הבית המארחים כמיטב המסורת.
אחר הצהריים נבקר בבית מלאכה בו צובעים בדים בצבע האינדיגו המסורתי, שהיה נחלת זכותם של האצולה והסמרואים בלבד.

ארוחת ערב בבר בסגנון יפני. איזקאיה תפגיש אותנו עם אגף קולינארי זה וגם עם הקהל היפני לאחר יום עבודה מפרך שאת סופו רואים דרך ענני אדי אלכוהול. לינה במלון בסגנון מערבי.

יום 5 | הירושימה

יומנו נפתח בביקור בטירת מצויאמה, מבנה רב רושם שנבנה ב- 1603 ונותר שריד מהתקופה הפיאודלית של יפן. ממקום נישא ורם זה ננסה לדמיין שבמקום העיר הפרוסה למרגלותינו, היו שדות אורז ואריסים שעובדים בהם. יפן שהייתה המדינה הראשונה לעבור תהליך תיעוש מחוץ לאירופה, הושפעה רבות. נעמוד על תהליכים אלו תוך שימת דגש על הקורה במטבח בשל כך.

נעזוב את האי שיקוקו בדרכנו להירושימה, נחצה את הגשר התלוי הארוך בעולם – 4,015 מטר אורכו. גשר זה הינו חלק מכביש מהיר העובר בתשעה איים,

בדרכנו נעצור לביקור במקדש שינטו בשם אוימזומי, מקדש לאלים שמגנים על יורדי ים ולוחמים. בשל עובדה זו לאורך ההיסטוריה ניתנו מנחות של חרבות, מגנים וציוד לוחמה אחר למקדש. כך נקשור את הטירה וכלי הלחימה מהתקופה הפיאודלית יחדיו. החרבות והמגינים בתצוגה זו מהווים 40% מסך הקיים ביפן כולה!

לאחר התמקמות במלון נצא לארוחת אוקונומיאקי, מנה שבהירושימה מגדילים לעשותה.

לינה בהירושימה

יום 6 | הירושימה - קיוטו

6 לאוגוסט 1945, תאריך שלאחריו מעטים האנשים שלא שמעו את שם העיר הירושימה. נסייר בפארק השלום, שכך בחרו פרנסי העיר שנותרו בחיים לקרוא למרכז ההנצחה. נבקר במוזיאון וננסה להבין אספקט נוסף בהיסטוריה של יפן – מלחמת העולם השנייה.

במעבר חד נמשיך לאי מיאג'ימה בו נמצא אחד משלושת המקדשים שזוכים למספר הרב ביותר של מבקרים ביפן, "מקדש הצף" כלונסאותיו נעוצים בקרקע הים ובגאוה נראה כאילו הוא צף.

האי מיאג'ימה מפורסם בחוות גידול צדפות אויסטר שממוקמות סביבו. זו אחת האופציות לארוחת הצהריים שלכם כאן. באגף הקולינארי ניקח חלק בייצור עוגה שנקראת מומיג'י מאנג'ו (moniji manju) זהו תהליך ייצור מכני אוטומטי מרשים ביותר. פרט מלראות את התהליך נוכל לחדד את נושא הרובוטיזציה שכה מפותח ביפן, שיח על שוק העבודה, הגירה והכל סביב עוגייה קטנה.

בערב נעלה על רכבת הקליע ובמהירות של 280 קמ"ש נעשה דרכנו לקיוטו. לינה בקיוטו

יום 7 | קיוטו

את הבוקר נתחיל ביער הבמבוקים בארשיאמה.

המשך היום יביאנו למקדש זן בודהיסטי שורין-ג'י. נזיר זן ינחה סשן מדיטציה מזרם מסוים הכולל מיקוד תודעתי פיזי. ננצל את המקדש לשוחח על בודהיזם בכלל ועל השפעתו על המטבח הצמחוני היפני בפרט.

ארוחת צהריים תמצק את כל הנאמר לחוויה מרובת טעמים.

נצא לביקור בטירת ניג'ו, מעונו הרשמי של השוגון בתקופה הפאודלית. משם נמשיך למקדש פושימי אינרי בעל אלף שערי הטורי, איזור זה מפורסם הן בשיכר הסקה שלו והן במנת צלופחים מעולה.

הערב תינתן אפשרות לחקור את הסצנה הקולינרית הקיוטואית בצורה עצמאית תוך סיוע, תיווך והמלצות של צוות ההדרכה. לינה בקיוטו

יום 8 | קיוטו

הבוקר נעשה דרכנו אל מקדש הזהב, קינקקוג'י, מבנה מצופה זהב טהור שממוקם בגן רחב ידיים.

נסיעה קצרה לגן האבן המפורסם בעולם, ריואנג'י, מקדש זן בודהיסטי שבריכת ענק במרכזו.

לקראת הצהריים נבקר במפעל קטן, משפחתי וותיק מאוד בו עושים יובה (טופו משי), הקרום של חלב הסויה. בעל הבית יארח ויסביר על התהליך. זה מקום כנראה אחרון שעדיין מתעקשים על ייצור מסורתי תוך שימוש בחימום חלב הסויה על ידי בערה של נסורת. לאחר הסיור בקיטון החם, נעלה לאכול את אותו סוג טופו קטיפתי שמרקמו ממכר.
לקינוח נעבור לסדנת הכנת ממתק שמלווה את טקס התה, מרכז שקיוטו מתהדרת בו בשל עברו המפואר.

אחר צהריים מוקדמים נבקר בשוק נישיקי, השוק המרכזי של קיוטו במלוא פעילותו: חניות לרוב המציגות מרכולתן, דגים טריים, ירקות, חנויות כלים וסכינים מעשה אומן, מחמצים, טופו, והכל בסדר אסתטי וצבעוניות שובת לב. המלצות לטעימות תינתנה.

בצעד קל נצא מהשוק לכיוון רובע גיון שמבני עץ נמוכי קומה משמשים מועדוני אירוח לגיישות. שעת אחר צהריים זו מעלה את הסיכוי לצפות בהן מהלכות חיש על כפכפי העץ בדרכן לעבודתן.

ארוחת ערב משותפת בקיוטו בסגנון ווארהיאקי, בישול על אש גלויה. לינה בקיוטו

יום 9 | סאקוריי - קיוטו

נמשיך לכיוון סאקוריי שהייתה לזמן קצר בירת יפן במאה החמישית לספירה, כאן נבקר שני מקדשים מרתקים שקשורים לדגש טיולנו: הראשון מקדש קסיאמאקו (kasayamako) מקדש לאל המטבח קוג'ין (kojin). אל זה נחשב גם כאל האש ובשל המצאות האש במטבח דרך קבע התחברו הגדרותיו.

מקדש נוסף – horyuji, הינו מבנה העץ העתיק בעולם, מקדש מיוחד שמאפשר לראות את הסגנון הארכיטקטוני של יפן של פעם.
בדרכנו חזרה לקיוטו נעבור לסיור במבשלת הוויסקי עטורת הפרסים – יאמזקי, נלמד את הסיפור של המקום, והקשר להיסטוריה המודרנית של יפן. כמובן שנטעם מהנוזל הענברי.
ערב להגשמת מאוויים, חשקים ותשוקות תוך המשך חקר עצמאי של המטבח המקומי (בתיווך צוות ההדרכה). חזרה לקיוטו ללינה

יום 10 | טאקיאמה

לאחר ארוחת בוקר נצא ברכבת במעלה האלפיים היפניים לכיוון העיר טאקיאמה, מקום ציורי מאין כמוהו. רחובות עם מבני עץ, מעוז של חרשי עץ ועושי מלאכות שונות. בתי התה ומבשלות הסקה משלימים את התפאורה ומשמרים ניחוח של "יפן של פעם".

לאחר שיטוט והכרות עם מרכז העיר, נבקר באחת המבשלות הוותיקות לסדרת טעימות של שיכר האורז.

ארוחת ערב מקומית בשם הובה, מנה הכוללת שימוש בבשר Hida המונח על עלה מגנוליה ומתבשל במחית מיסו ייחודית.

את היום נסיים במלון ובו מרחצאות טבעיים.

*המזוודות תשלחנה ליעד הבא ואנו נצא עם מטען יד ליממה הקרובה.

יום 11 | מצמוטו

שוק הבוקר יפתח את יומנו. הליכה לאורך הנהר בין דוכנים של פירות, ירקות, פרחים ועוד. נראה שהכל נקטף זה עתה מה שאכן כך. דוכנים של אומנים ושלל מזכרות מקומיות.

נסיעה במורד האלפיים בכביש בעל נוף מדהים במיוחד בעונת השלכת, יביאנו לחוות וואסבי. נלמד על צמח זה שמפורסם כמלווה סושי וסשימי, דרך גידולו ייחודית ומצריכה תנאים ספציפיים. ננסה להבין באיזה אופן הוואסבי משקף חשיבה ותפיסה יפנית.

כשעה נסיעה נגיע לעיר מצמוטו. נבקר במפעל ותיק ביותר לייצור מיסו, מקום זה מספק בין היתר את המיסו למשפחת הקיסרות היפנית. לאחר סיור נשב לארוחת צהריים שמבוססת על מיסו מעולה זה.

אחר צהריים במוזיאון העיר בו אגף המוקדש לבת העיר,קוסאמה יאיואי, אומנית בינלאומית שהשפיעה רבות על אומנים כמו אנדי וורהול ואחרים.

לינה במלון מערבי.

יום 12 | הקונה

בבוקר נבקר במצודת מצמוטו הנקראת "העורב השחור", מבנה עוצמתי מהתקופה הפיאודלית.

נעבור בדרך בכפר שמאפשר הצצה ליפן הכפרית והמסורתית.

נעשה דרכנו לאזור הקונה ובדרך נעצור במוזיאון איצ'יקו קובוטה בו מוצגים בגדי קימונו המשמשים קנבס ליצירות האומן, מלאכה סזיפית הדורשת סבלנות יתרה והתוצאות מרשימות ביותר.

נמשיך למוזיאון הפתוח בו אוסף פסלים עשיר ומגוון פרוס ברחבי הפארק.

את יומנו גדוש אומנות זה נסיים במלון ובו בית מרחץ ונגוון בארוחת ערב מערבית. ביפן כמו ביפן, כשלומדים משהו לא רק מבצעים טוב, אלא, משפרים.

ימים 13-14 | טוקיו

בוקר במוזיאון הפתוח בהקונה, המרכז אוסף מרשים בין לאומי, בו יש אוסף פסלים המשובצים בפארק רחב ידיים ואגף גדול ומרשים של יצירות פיקאסו.
משם לכרך הגדול, נפתח בסיור באחת הערים הגדולות בעולם. טוקיו הייתה מהערים הראשונות לחצות את קו המיליון אוכלוסין והיום מונה מעל 30 מיליון איש. ביקורנו יכלול את חצר ארמון הקיסר, שושלת הקיסרות הוותיקה בעולם. נצעד למקדש יאסקוני השנוי במחלוקת וטעון פוליטית , מוזיאון היסטורי בו מוצגים תהליכי השינוי אותם יפן עברה. ביקור בשוק וואנו המרכזי ישרת אותנו לצרכי חשיפה לנושא האוכל היפני, בעיר שהמסעדה הראשונה בה נפתחה כבר ב- 1657(!) ושבאמצע המאה ה18 נספרו בה מספר של מסעדות רב מכל עיר אחרת בעולם. חשיפה זו הינה המנה הראשונה.

נשוטט ברחוב קאפאבשי שבו כל צרכי המטבח נמצאים, מסכינים ועד סירי בישול דרך כלי קרמיקה, מקלות אכילה ועוד, לכאן באים בעלי מסעדות כדי לרכוש ציוד .
במהלך הימים בטוקיו נבקר בשוק הדגים הגדול בעולם. 20% מתנובת הים העולמית מגיעה לצלחת המזון היפנית ואנו נהיה שותפים פעילים בחגיגה.

לא נעזוב את העיר לפני שנבקר במקדש מייג'י רב הרושם, באזור הרג'וקו הצעיר והתוסס, אומוטסנדו היוקרתי ודרך שביל "החתול" לרובע שיבויה.

את יומנו השני בעיר נעשה בתחבורה ציבורית שטוקיו כה ידועה בה, חוויה שתעזור לנו להתערות בקצב העיר.

בגזרה הקולינארית ניקח חלק בסדנת סושי, נאכל ארוחת מתאבקי סומו ונבקר בסופרמרקט ברמת מעדנייה. סיור במבשלת בירה אהובה במיוחד yebisu

ערב אחד יהיה חופשי לגלות את מסעדות טוקיו שמעוטרת ביותר כוכבי מישלן מפריז, ובערב השני נסיים בארוחת פרידה משותפת מיפן.

יום 15 | טוקיו - סיאול - תל אביב

העברה לשדה התעופה נריטה וטיסה דרך סיאול לישראל.

הדפסה

תאריכי יציאה ומחירים

יציאה חזרה מדריך
מחיר לאדם בחדר זוגי
בסיס מיסי נמל מחיר כולל
סטטוס הערות
09/11/1723/11/17רז שרבליס$7,364$86$7,450יציאה מובטחת
רז שרבליס
נע מזה רבע מאה על קצוות ציר בהדרכה ליפן ולפפואה ניו גיני, שתי מדינות איים, כה שונות לכאורה. מרצה לאנתרופולוגיה במכללת עמק יזרעאל וגנן ילדים, שמנגיש תרבויות כבר מגיל רך. מנחה סדנאות מגדר המעניקות כלים פרשניים למציאות. מעל הכל, אבא לאור ובר, והדוניסט לא קטן. רוצים להכיר את רז...
טופס הזמנת טיול
צור קשר

טופס ליד כללי
שם *
שם משפחה *
טלפון *
דואר אלקטרוני *
מתעניין ב
יעד מבוקש
מועד מבוקש
formtype
pageid
fromurl
senttoemail
תיאור
חומר שיווקי מהאתר


  • המחיר מבוסס על מטייל בחדר זוגי.
  • תוספת לחדר יחיד: $1,300
  • המחיר למינימום 20 מטיילים.
  • מחיר בסיס: המחיר כולל שירותי קרקע, טיסות, מע"מ ותשר.
  • מיסי נמל: המחיר כולל היטלי בטחון ודלק הנגבים בארץ. מיסי הנמל עשויים להשתנות בהתאם לעדכונים שמתקבלים מחברות התעופה.
  • עדכון המיסים וההיטלים יתבצע עם הנפקתם בפועל של כרטיסי הטיסה (עד כמה ימים לפני יציאת הטיול).

מחיר הטיול כולל

    • טיסות בינלאומיות: כמפורט בתכנית
    • לינה: 12 לילות בבתי מלון ארבעה וחמישה כוכבים, ולילה אחד בריוקן יפני מסורתי מפנק.
    • מגוון פעילויות קולינריות: סדנת סושי, סדנת אטריות אודון, טעימות סקה, וויסקי ובירה, סדנת מתוקים, קטיף יוזו, ארוחה מסורתית בריוקן – מלון יפני, ארוחה בבר יפני, ארוחת יובה – טופו משי, אוקונומיאקי, ארוחת זן בודהיסטית, ארוחת אש גלויה, ארוחת מיסו.

ארוחות בוקר לאורך כל הטיול ועוד 7 ארוחות ערב

  • תחבורה: אוטובוס ממוזג בהתאם לגודל הקבוצה, שיט ורכבות, כמפורט בתכנית.
  • מדריכים מקומיים דוברי אנגלית: באתרים המפורטים בתכנית עפ"י הצורך.
  • דמי כניסה וסיורים באתרים: כמפורט בתכנית.
  • תשר: לנותני השירותים השונים בחו"ל עפ"י התכנית המפורטת.
  • הדרכה: מדריך מצוות החברה הגאוגרפית.
  • ערכות שמע.
  • מפגש הכנה בארץ.

מחיר הטיול אינו כולל

  • ביטוח נסיעות ומטען (אפשר לרכוש דרך משרדנו).
  • הוצאות אישיות.

לפרטים אודות תנאים ואחריות
הדפסה
עשרה דברים מעניינים שכדאי לדעת על יפן
עשרה דברים מעניינים שכדאי לדעת על יפן

מאת החברה הגיאוגרפית

ליפן היבטים שונים ומגוונים - האנשים, ההיסטוריה, התרבות המיוחדת, המבנה הגיאוגרפי ואוצרות הטבע הופכים אותה ליעד מרתק ומיוחד במינו. אספנו עבורכם עשרה דברים מעניינים שכדאי לדעת על יפן.
קרא עוד
מידע שימושי למטייל ביפן
מידע שימושי למטייל ביפן

מאת החברה הגיאוגרפית

מידע שימושי למטייל ביפן אודות מזג האוויר, אשרת כניסה, חשמל, מטבע ועוד.
קרא עוד
יפן - הפסטילים שלא תרצו להחמיץ
יפן חוגגת - 7 פסטיבלים יפניים שלא תרצו להחמיץ

ליפנים יש יותר פסטיבלים מאשר ימים בשנה. ריכזנו כאן שבעה מהפסטיבלים המוזרים והיפים ביותר במדינה הרחוקה. חלקם רבי משתתפים וכלל ארציים, חלקם מקומיים וקטנים, וכולם כולם מהווים מחזות מדהימים לצפייה.
קרא עוד
אתרים נבחרים ביפן
אתרים נבחרים ביפן

מאת החברה הגיאוגרפית

איפה כדאי לבקר ביפן? לפניכם מידע על האתרים המעניינים ביותר יפן, מטוקיו, עיר הבירה המרתקת, המשלבת מסורת וקידמה, ועד אל הרי האלפים היפניים, החוצים את האי הונשו, האי המרכזי בארכיפלג היפני.
קרא עוד