טיולים גיאוגרפים עם מיטב המומחים | החברה הגיאוגרפית
טיולים גיאוגרפים עם מיטב המומחים | החברה הגיאוגרפית 03-5639000

לאן

בחרו יעד

אבו דאביאוגנדהאוזבקיסטןאוסטריהאוסטרליהאוסטרליה והפסיפיקאוקראינהאזרבייג'ןאיחוד האמירויותאיטליהאיי גלפגוסאיי הבהמאסאיי הפיליפיניםאיי סיישלאיי פיג'יאיי פלאואינדונזיהאיסלנדאירופה ואסיה התיכונהאירלנדאלבניהאלסקהאמריקהאנגליהאנדלוסיהאנטארקטיקהאנטארקטיקה והקוטב הצפוניאנטרטיקהאנטרקטיקהאפריקהאקוודורארגנטינהארה"בארמניהארצות הבריתאתונהאתיופיהבאקובהוטןבוטאןבוטסואנהבולגריהבוליביהבוסניהבוצואנהבורמהבחרייןבלגיהבלטיותבלקןבניןברזילבריטניהברליןברצלונהגאורגיהגואטמלהגיאורגיהגלאפגוסגלפגוסגרוזיהגרינלנדגרמניהדאגסטןדגסטןדובאידרום אמריקהדרום אפריקהדרום הודודרום קוריאהדרך המשיהאיים האזורייםהאיים המלדיבייםהאיים הקנרייםהארצות הבלטיותהבלטיותהודוהוואיהולנדהונגריההמדינות הבלטיותהמזרח הרחוקהמלדיבייםהפיליפיניםהפירינאיםהפירנאיםהקוטב הדרומיהקוטב הצפוניהקנריםהרי הרוקיויאטנםוייטנאםוייטנםוינהזימבבואהזימבבווהזמביהזנזיברחבל הבלקןטאיוואןטאיווןטביליסיטורקיהטיבטטיוואיןטיוואןטייוואןטנזניהטרינידדיווןיפןירדןכללילאוסלונדוןליטאלפלנדמדגסקרמדינות בלטיותמוזמביקמונגוליהמונטנגרומוסקבהמיאנמר (בורמה)מלטהמערב קנדהמצריםמקדוניהמקסיקומרוקומרכז אמריקהנאפולינורבגיהנורווגיהנורמנדיניו זילנדנמיביהנפאלסיבירסיישלסיןסיציליהסנט פטרבורגסנט פטרסבורגספרדסקוטלנדסרדיניהסרי לנקהעמק נהר הרייןפוליהפוליןפולינזיה הצרפתיתפורטוגלפטגוניהפיליפיניםפירינאיםפירנאיםפלאופנמהפפואה גיניאה החדשהפפואה ניו גיניפרוצ'ילהצפון איטליהצפון אמריקהצפון ספרדצרפתקובהקולומביהקונגוקוסטה ריקהקוריאהקוריאה הדרומיתקורסיקהקזחסטןקירגיזסטןקמבודיהקמצ'טקהקנדהקניהקפריסיןרואנדהרומארומניהרוסיהרכס הפירנאיםשוויץשפיצברגןתאילנדתורכיה

איך

בחרו סוג טיול

סוגי טיולים מיוחדים

מתי

בחרו תאריך

'מסע משכר' באירופה

'מסע משכר' באירופה

מאת החברה הגיאוגרפית

אם בחרתם לנסוע למדינה זו או אחרת באירופה, מומלץ שתלגמו את החוויה עד תום – גם דרך הבטן. זו ההזדמנות להתענג על טעמם של המשקאות האלכוהוליים המקומיים, שמהווים חלק בלתי נפרד מהמסורת של כל עם ומדינה. אחת הדרכים הטובות למצות חוויה שכזו היא במסגרת טיול מאורגן לאירופה, המשלב ביקורים במסעדות, מבשלות ומזקקות מקומיות. אז תרימו כוסית ונצא למסע משכר בין מדינות ומשקאות.

הוויסקי הסקוטי – מי החיים

מזה מאות בשנים שמייצרים בסקוטלנד וויסקי, וכפי הנראה כך יהיה גם במאות השנים הבאות. פירוש השם וויסקי בשפה הגאלית-סקוטית הינו מי החיים, והמקומיים בהחלט נהנים ממי החיים כחלק משגרת יומם.

אם אתם מחפשים את רזי תרבות האלכוהול של סקוטלנד תמצאו את רובם במזקקות הוויסקי הרבות הפרושות ברחבי המדינה – יותר מאשר בכל מדינה אחרת באירופה. לא פלא שכמעט כל טיול מאורגן בסקוטלנד כולל ביקור במזקקה אחת או שתיים. במזקקות הללו תוכלו ליהנות מסיורים מודרכים שיציגו בפניכם את דרכי ייצור הוויסקי ויכללו גם טעימות.

עשרות מזקקות הוויסקי הסקוטיות ממוקמות באזורים שונים במדינה, כשבכל אזור מוצעים סוגים אחרים של המשקה. הוויסקי שנמכר באזור ההיילנד’ס נחשב לעדין מבין כולם. באזור הזה יש כמה מזקקות מומלצות כמו גלנמורנג’י, שהוקמה במאה ה-19 על אתר מבשלת בירה, ודלוויני – שנחשבת לאחת המזקקות המובילות במדינה. באזור ספייסייד, הממוקם בצפון מזרח ההיילנד’ס, שוכנות מזקקות מומלצות נוספות כמו גלנווידיך ובלוויני.

האוזו – הטעם המשכר של יוון

טרנד המסעדות היווניות בישראל כבר הפגיש אותנו לא פעם עם טעמו האניסי של משקה האוזו המסורתי, אבל כמה אנחנו באמת יודעים עליו? פירוש השם אוזו הוא “לא יכול לחיות בלי”. המסורת היוונית מספרת כי האדם הראשון שלגם מהאוזו לא הצליח להפסיק, ובהתאם לכך גם מקומיים רבים נוהגים לשתות אוזו מידי יום במסעדות או בברים השכונתיים.

האוזו מיוצר אך ורק ביוון, בהתאם לחוק האוכף זאת. כיום ניתן למצוא ברחבי יוון כ-500 יצרנים של המשקה, הפועלים בעיקר במסגרת מבשלות בוטיק קטנות. אין ספק שהמשקה המפורסם הזה טבוע בהוויה היוונית. כוס אוזו עם קרח משתלבת בצורה מושלמת על רקע של בתים לבנים השוכנים לחוף עם מי טורקיז, טברנה מקומית עם שולחן מלא במזטים טריים, צלילי בוזוקי שמתנגנים בחלל האוויר ואווירה של חופש.

בנוסף לאוזו המפורסם, היוונים מייצרים עוד כמה משקאות אלכוהוליים ייחודיים. למעשה, ביוון ההררית ובחופי צפון יוון המשקה הלאומי הוא צ’יפורו  – משקה כפרי המאופיין בריכוז אלכוהול גבוה משל האוזו, אותו נוהגים לשתות כשוט מהיר. ביוון מומלץ ללגום גם ממשקה הרצינה – יין יווני מסורתי בעל טעם מיוחד של שרף אורנים, וממשקה המסטיקא המיוצר משרף של אלת המסטיק וקרוי בפי היוונים “הדמעות של כאיוס”.

הסנגרייה הספרדית – פנים רבות לה

משקה הסנגרייה הוא המשקה הלאומי האהוב של ספרד, שמורכב בבסיסו מיין אדום יבש, סודה, מיץ תפוזים וסוכר. בדרך כלל הוא מוגש במסעדות וברים ברחבי ספרד בקנקן זכוכית עם קוביות קרח ופרוסות פרי. עם זאת, הסנגרייה היא יין מגוון במיוחד, שמתהדר בצבעים ובטעמים שונים בכל אחד ממחוזות ספרד. המשקה מככב בכמה קטגוריות אלכוהוליות: שרי יבש, יין חמצמץ, יין מתוק, סנגרייה חמה, סנגרייה קרה ועוד. כל אחד מסוגי הסנגרייה מתאים לסגנון אחר או לשלב אחר של הארוחה. כך למשל, יין הסנגרייה היבש מתאים למנה בשרית, בעוד משקה הסנגרייה המתוק יכול לשמש כקינוח. משקאות אלכוהוליים שונים בספרד מוגשים גם כקוקטיילים, ליקרים ואפרטיפים.

ז’ינז’יניה – ריכוז מתוק של פורטוגל

אם עוד לא הזדמן לכם לטעום מהמשקה הדובדבני המתוק של פורטוגל, ז’ינז’יניה, אתם מוזמנים להתענג על חוויה טעימה ומתוקה להפליא. המקומיים נוהגים להוריד שוט של ז’ינז’יניה מדי בוקר, ולא מן הנמנע שילגמו עוד כוסית או שתיים בהמשך היום. יש שאוהבים לשתות את המשקה בתוך כוסית שוקולד כדי להעצים את המתיקות ויש שמעדיפים את המשקה נטו בטעמו הטבעי.

לשתות ז’ינז’יניה בליסבון זו חוויה. מומלץ מאוד ללגום את המשקה בבר הז’ינז’יניה הקטנטן הממוקם בכיכר סאו דומינגוש, סמוך לכיכר רוסיו. זהו הבר הראשון בו נמכר משקה הז’ינז’יניה בליסבון, והוא מנוהל כיום על ידי הדור החמישי של המשפחה. כאן מגישים רק ז’ינז’יניה עם חתיכת פרי בתחתית הכוס. הפרי הספוג באלכוהול מעניק למשקה חיזוק ומפתה את המבקרים לשתות עוד ועוד.

מעוניינים להצטרף לטיול?
נמצאו שגיאות בטופס

הטופס בשליחה
אנא המתינו לאישור

תודה שפניתם אלינו! 
ניצור איתכם קשר בקרוב

רוצים להצטרף לטיול?
צרו קשר

נמצאו שגיאות בטופס

הטופס בשליחה
אנא המתינו לאישור

תודה שפניתם אלינו! 
ניצור איתכם קשר בקרוב

כדאי לקרוא