טיולים גיאוגרפים עם מיטב המומחים | החברה הגיאוגרפית
טיולים גיאוגרפים עם מיטב המומחים | החברה הגיאוגרפית 03-5639000

לאן

בחרו יעד

איך

בחרו סוג טיול

סוגי טיולים מיוחדים

מתי

בחרו תאריך

מידע שימושי למטייל בצרפת

מידע שימושי למטייל בצרפת

מאת החברה הגיאוגרפית

אשרת כניסה לצרפת

לא נדרשת אשרת כניסה לצרפת.

מזג אוויר בצרפת

בקיץ חם ברוב האזורים, אך בחורף השינויים ניכרים יותר.
בצפון קר, עם משקעים מרובים כל השנה.
במרכז יבש יותר, למרות שלעתים קרובות מושלג בחורף.
לאורך חוף הים התיכון החורף לא קר במיוחד, והקיץ חם ולח.

טמפרטורות ממוצעות בפריז:

  • חורף (נובמבר – פברואר): 6 מעלות.
  • אביב (מרס – מאי): 12-14 מעלות.
  • קיץ (יוני – אוגוסט): 18-20 מעלות
  • סתיו (ספטמבר – אוקטובר): 14 מעלות.

עונה מומלצת לטיול בצרפת: אפריל עד אוקטובר, אם כי אפשר לטייל כל השנה ולכל עונה יש קסם משלה.
ביגוד מומלץ: ביגוד קל לקיץ, עם תוספת חמה לאזורים הגבוהים. ביגוד חם לחורף, וציוד לגשם בחורף ובעונות המעבר.

צרפת – מטבע

המטבע הנהוג בצרפת הוא האירו.

צרפת – חשמל

220 וולט, 50 הרץ.
כדאי להביא מתאם בינלאומי לשקעים (שקע משולש).

שעון צרפת

שעון ישראל פחות שעה.

שגרירות ישראל בפריז

Ambassade d’Israël
3 Rue Rabelais
75008 Paris
TEL: (+33 1) 40765513

המטבח הצרפתי – או לה לה!

המטבח הצרפתי ידוע בטעמיו העשירים, ובמיוחד המטבח של מחוז פרובאנס (דרום-מזרח צרפת), בו תמצאו מטבח ים-תיכוני במיטבו. כאן שולטים הזית, שמן הזית, השום, עגבניות סמוקות לחיים ושאר מוצרים האוהבים שמש. כאשר מדברים בצרפתית על משהו שעשוי בנוסח “פרובאנסל” תוכלו להיות סמוכים ובטוחים שהרוטב יכלול שום, עגבניות, שמן זית ותבלינים מצוינים. גם החציל מולך כאן והקישוא, שיחד עם עגבניות ושום כמובן, מרכיבים את הראטאטוי (Ratatouille) הפרובאנסיאלי המופלא. זו גם ממלכת הבוייאבז (Bouillabaisse) מרק הדגים המפואר, שמבוסס בעיקר על דגי סלעים, לפחות שלושה סוגים שונים, בדרך כלל יותר. בין השאר מוסיפים לו גם זעפרן ועלי דפנה הגדלים באזור. לא במקרה נקראת פרובנס “גינתה של צרפת”: תבלינים רבים צומחים הן באופן פראי ווהן בגנים מאורגנים והופכים כל מנה לחגיגה לאף ולחיך. “גינתה של צרפת” מספקת גם פירות וירקות טריים ועסיסיים לארץ כולה. היינות של פרובאנס טובים ומגוונים: קסיס, בנדול, קוטו, ופלט שמקורם ליד הים; קוט דה פרובאנס (Cotes de Provence), קוטו ד’אקס, קוטו וארואה, קוטו דה בו, יינות קלילים בדרך כלל המשתלבים נפלא עם האוכל הים-תיכוני; יין לבן ומתוק בום דה וניס, וכמובן הקוט דה רון (Cotes du Rhone) מעמק הרון, ושאטונף דו פאפ (Chateauneuf-du-Pape).
המטבח של פרובאנס מתאפיין בכמה רטבים וממרחים בעלי שמות מתנגנים להנעים: איולי, רויי, אנשואיאד, טאפנאד, אוליבאד ופיסטו. האיולי (Aioli), שילוב של “אי” שום ו”אולי” שמן, מעין מיונית עתירת שום, הוא הרוטב השליט. 4­6 שיני שום, חלמון של ביצה ושמן זית. כותשים את שיני השום לעיסה, מוסיפים את החלמון, מלח ופלפל, מערבבים היטב תוך כדי יציקת השמן כדרך שעושים מיונית ביתית, ומגישים עם דגים שלוקים ומרק דגים, ביצים קשות וירקות טריים. אפשר גם למרוח על לחם.

צרפת – שתייה

אין בעיה לשתות מי ברז, אך לבעלי קיבה רגישה כדאי להקפיד לשתות מים מינרלים בלבד או מי סודה, הנפוצים מאוד.

צרפת – תקשורת

יש קשר טלפוני בינלאומי ישיר וקל.
קידומת הטלפון של צרפת: 33.

בטחון אישי בצרפת

כדאי להישמר מגניבות, ובעיקר מכייסים במקומות צפופים. בכל מקרה מומלץ לא להסתובב בערבים לבד בערים הגדולות. א כדאי להשאיר חפצים ברכב ולא להשאיר חפצים ללא השגחה, בעיקר בחופים.
מומלץ לקחת צילומים של המסמכים החשובים (דרכון, כרטיס טיסה וכו’) ולאחסנם בנפרד מהמסמכים עצמם (תצלום נוסף כדאי להשאיר בבית), ולהצטייד בתמונת דרכון למקרה הצורך.
את הכספים, המסמכים וחפצי הערך כדאי להשאיר בכספת המלון.

טיול לצרפת עם החברה הגיאוגרפית

אם אתם מתכננים לטייל בצרפת, אנו מציעים מגוון טיולים מאורגנים לצרפת, היוצאים בקבוצות קטנות עם מדריכים מומחים. המסלולים מגוונים ומגיעים למחוזות שונים בצרפת ומשלבים סמינרים מטיילים, שייט נהרות והיכרות מעמיקה עם התרבות וההיסטוריה המקומית בכל אזור.
למידע נוסף על טיולים בצרפת התקשרו 03-5639000 או מלאו את הטופס מטה ואנו נחזור אליכם בהקדם.

מעוניינים להצטרף לטיול?
נמצאו שגיאות בטופס

הטופס בשליחה
אנא המתינו מספר
שניות לאישור

תודה שפניתם אלינו! 
ניצור איתכם קשר בקרוב

רוצים להצטרף לטיול?
צרו קשר

נמצאו שגיאות בטופס

הטופס בשליחה
אנא המתינו מספר
שניות לאישור

תודה שפניתם אלינו! 
ניצור איתכם קשר בקרוב