טיולים גיאוגרפים עם מיטב המומחים | החברה הגיאוגרפית
טיולים גיאוגרפים עם מיטב המומחים | החברה הגיאוגרפית
03-5639000

לאן

בחרו יעד

אבו דאביאוגנדהאוזבקיסטןאוסטריהאוסטרליהאוסטרליה והפסיפיקאוקראינהאזרבייג'ןאיחוד האמירויותאיטליהאיי גלפגוסאיי הבהמאסאיי הפיליפיניםאיי סיישלאיי פיג'יאיי פלאואינדונזיהאיסלנדאירופה ואסיה התיכונהאירלנדאלבניהאלסקהאמריקהאנגליהאנדלוסיהאנטארקטיקהאנטארקטיקה והקוטב הצפוניאנטרטיקהאנטרקטיקהאפריקהאקוודורארגנטינהארה"בארמניהארצות הבריתאתונהאתיופיהבאקובהוטןבוטאןבוטסואנהבולגריהבוליביהבוסניהבוצואנהבורמהבחרייןבלגיהבלטיותבלקןבניןברזילבריטניהברליןברצלונהגאורגיהגואטמלהגיאורגיהגלאפגוסגלפגוסגרוזיהגרינלנדגרמניהדאגסטןדגסטןדובאידרום אמריקהדרום אפריקהדרום הודודרום קוריאהדרך המשיהאיים האזורייםהאיים המלדיבייםהאיים הקנרייםהארצות הבלטיותהבלטיותהודוהוואיהולנדהונגריההמדינות הבלטיותהמזרח הרחוקהמלדיבייםהפיליפיניםהפירינאיםהפירנאיםהקוטב הדרומיהקוטב הצפוניהקנריםהרי הרוקיויאטנםוייטנאםוייטנםוינהזימבבואהזימבבווהזמביהזנזיברחבל הבלקןטאיוואןטאיווןטביליסיטורקיהטיבטטיוואיןטיוואןטייוואןטנזניהטרינידדיווןיפןירדןכללילאוסלונדוןליטאלפלנדמדגסקרמדינות בלטיותמוזמביקמונגוליהמונטנגרומוסקבהמיאנמר (בורמה)מלטהמערב קנדהמצריםמקדוניהמקסיקומרוקומרכז אמריקהנאפולינורבגיהנורווגיהנורמנדיניו זילנדנמיביהנפאלסיבירסיישלסיןסיציליהסנט פטרבורגסנט פטרסבורגספרדסקוטלנדסרדיניהסרי לנקהעמק נהר הרייןפוליהפוליןפולינזיה הצרפתיתפורטוגלפטגוניהפיליפיניםפירינאיםפירנאיםפלאופנמהפפואה גיניאה החדשהפפואה ניו גיניפרוצ'ילהצפון איטליהצפון אמריקהצפון ספרדצרפתקובהקולומביהקונגוקוסטה ריקהקוריאהקוריאה הדרומיתקורסיקהקזחסטןקירגיזסטןקמבודיהקמצ'טקהקנדהקניהקפריסיןרואנדהרומארומניהרוסיהרכס הפירנאיםשוויץשפיצברגןתאילנדתורכיה

איך

בחרו סוג טיול

סוגי טיולים מיוחדים

מתי

בחרו תאריך

טיול קולינרי ביוון - 4 ימים - מסע בעקבות המטבח היווני

טיול קולינרי ביוון - 4 ימים - מסע בעקבות המטבח היווני

אירופה ואסיה התיכונה
קולינרי
מיוחדים
4 ימים / 3 לילות

יוון… כמה אנחנו אוהבים לבקר באתונה ובאיים. יוון היא פסיפס מרהיב של תרבות עשירה, חופים קסומים, מוסיקה, טברנות, אוכל מעולה ואנשים עם לב חם ועיניים טובות. המקום בו השמש זורחת רוב ימות השנה והאוכל כה טעים.

המחשבה על מטעמי המטבח היווני מעוררות את בלוטות הטעם. חומרי גלם עונתיים מעולים וטכניקות בישול פשוטות הם שמגדירים מטבח זה. הוא עשיר בירקות וקטניות, עשבי בר ופירות, לחמים ומאפים, דבש וגבינות, בשרים על האש ודגים מטוגנים, והמון שמן זית. האוכל פשוט וחכם, וייתכן שזו הסיבה שהוא כה “תפור” למידותינו.

אנו מזמינים אתכם למסע קולינרי בן 4 ימים לאתונה והאי קאה בהובלת צביקי עשת וצוות GRECO. יחד נגלה את אתונה של האתונאים, שמכירים בה כל פינה. נבקר בטברנות נחבאות מן העין, נערוך סיור בשווקים ובדוכנים מקומיים ונשתה הרבה צ׳יפורו ואוזו. נבלה ערב אחד עד השעות הקטנות במועדון לילה עם מוזיקה חיה, ולא נוותר על הצד הכפרי של יוון בביקור באי קאה. שם נקיים סדנת בישול ונלמד להכין ממטעמי המטבח הנפלא הזה. יאמאס!

מעוניינים להצטרף לטיול?
נמצאו שגיאות בטופס

הטופס בשליחה
אנא המתינו לאישור

תודה שפניתם אלינו! 
ניצור איתכם קשר בקרוב

מסלול הטיול
יום 1
הסודות של אתונה

נצא בטיסת בוקר לאתונה וננחת הישר לארוחת בוקר. נתחיל את היום עם כוס צ׳יפורו, נבקר באזור שכולנו פחות מכירים מחוץ לאתונה ונגלה דברים חדשים. בהמשך נסעד ארוחת צהריים ראשונה, שם נפגוש לראשונה במנות המֶזה ובדרכם של היוונים להירגע, לקחת פסק זמן וליהנות מהחיים. כידוע, דברים טובים באים באריזות קטנות וכך אט אט יתמלא השולחן בצלוחיות קטנות של כל טוב שמרכיבות יחד ארוחה גדולה. לאחר מנוחה קצרה במלון, נצא לסייר בשכונות למרגלות האקרופוליס, אזור תוסס ביום ובלילה גדוש חנויות, מסעדות, טברנות ואוזריות, ונגלה מקומות חדשים. את היום הראשון נסיים בארוחת ערב לצלילי מוסיקה חיה ואולי גם נשבור כמה צלחות.
לינה במלון בוטיק באתונה.

יום 2
אתונה: יום שיתחיל בשוק ויסתיים בשעות הקטנות במועדון הלילה

בבוקר נצא לווארוואקיוֹס אגוֹרָה – השוק המרכזי של אתונה. שוק צבעוני ומלא נשמה.
נשוטט בסמטאות ונפגוש סוחרים שמעמיסים סחורה טרייה, ובקצבים שמפרקים בשר בסכינים אימתניות ותולים את הנתחים על קרסים. נעבור גם אצל סוחרי הדגים שמסדרים את הדגים ופירות הים כמו חיילים, נטעם מגלגלי הגבינות העצומים ומהגבינות הלבנות הצחורות, משפע הזיתים והתבלינים ומהפירות הטריים. כך נשאף את הניחוחות של האמיתיים של אתונה. בצהריים, אם ישאר לנו עוד מקום בבטן… נטעם מהגירוס שנחשב למשובח באתונה. לאחר מנוחה קצרה במלון, נצא לארוחת ערב ומשם נעבור למועדון לילה לערב עשיר של מוזיקה ותרבות שיימשך עד השעות הקטנות.

יום 3
האי קאה kea והמאמות שיודעות הכל

נקום מוקדם בבוקר בכדי לתפוס את המעבורת שיוצאת מנמל Lavrio לאי קאה, שהינו האי הקרוב ביותר לאתונה ובשל כך זכה לכינוי “האי של האתונאים”. מבין קבוצת האיים הקיקלאדים, מדובר באי הכי פחות מוכר ומתויר וזאת על אף גודלו ויופיו. הוא מוקף בחופי טורקיז לצד הרים ונופים מקסימים ועיירות כפריות, ועל כן, אחד מימי המסע יוקדש לסיור באי זה. ביומנו ב-kea נגלה את הצד הכפרי של יוון ונתארח ב – Kea Retreat. נעצור במאפייה עתיקה, נעבור אצל אשת הדייג ובקצביה, ואצל אלו שמספקים את חומרי הגלם למסעדת ליגריה שבריזורט (המסעדה בה נאכל מאוחר יותר). מול מפרץ קטן ומבודד, שכמעט ולא ניתן להגיע אליו, בנה צביקי עשת מקום עבור אנשים שמבקשים להתנתק ולהעמיק בסדנאות קולינריה ויוגה. מבני אבן מסורתיים הוסבו לחדרי אירוח, וטובלים באופן הרמוני בנוף ההררי מול הים. במקום פועלת מסעדת ליגריה, שבראשה עומד שף אורי עשת, בנו של צביקי. אנו מזמינים אתכם להתרווח על כוס אוזו מול חוף הים ולהצטרף אלינו לסדנת בישול מסורתית ויוצאת דופן עם ה”מאמות” של הכפר. בשעת ערב נעלה על המעבורת האחרונה לאתונה ונחזור למלון.

יום 4
יום אחרון למסע וקצת קניות לפני שחוזרים הביתה

הגענו ליומנו האחרון. הבוקר ייפתח בזמן חופשי להסתובבויות וקניות, ובצהריים ניפגש ונצא לגלות מקומות חדשים בפרובינציות המקיפות את אתונה, מקומות וספקים בהם התושבים עצמם מבלים וקונים את חומרי הגלם  שלהם. נסיים את המסע בארוחת ערב חגיגית, ומשם ניקח כיוון לשדה התעופה ונמריא הביתה.

הדפס מסלול
תאריכי יציאה ומחירים

כרגע לא מתוכננים תאריכי יציאה למסלול זה.
תאריכים יפורסמו בהתאם לעונה.

רוצים להצטרף לטיול?
צרו קשר

נמצאו שגיאות בטופס

הטופס בשליחה
אנא המתינו לאישור

תודה שפניתם אלינו! 
ניצור איתכם קשר בקרוב

המחיר כולל
  • טיסות בינ”ל ישירות במסלול ת”א – אתונה – ת”א.
  • לינה במלון בוטיק.
  • פנסיון מלא.
  • אוטובוס תיירים ממוזג בהתאם למסלול.
  • טרום היציאה למסע: ארוחת ערב בחדר הפרטי במסעדת גרקו הרצליה.
  • מובילי הטיול: בעלי קבוצת המסעדות גרקו.
  • מדריך מומחה מצוות החברה הגיאוגרפית.
  • סדנת בישול פרטית.
  • ארוחה מיוחדת במסעדת ליגריה ב- Kea Retreat.
  • כל הפעילויות בהתאם לתכנית.
המחיר אינו כולל
  • הוצאות אישיות.
  • שתיה קלה וחריפה.
  • ביטוח נסיעות לחו”ל.

למידע אודות תנאי תשלום, תנאי ביטול ותנאים כלליים
למה עם הגיאוגרפית?
  • חוויה קולינרית בלתי נשכחת עם הבעלים של רשת ‘גרקו’
  • תכנית טיול מוקפדת
  • יום סיום לאי קאה הציורי בו נגלה את הצד הכפרי של יוון
  • סדנת בישול פרטית עם המאמות של האי קאה
  • ארוחה מיוחדת במסעדת ליגריה ב – Kea Retreat
  • סיורים בשווקים המקומיים
  • היכרות עם האזורים הפחות מתויירים של אתונה
  • פנסיון מלא
  • ליה במלון בוטיק, מהטובים באתונה
  • טרום היציאה למסע: ארוחת ערב בחדר הפרטי במסעדת גרקו הרצליה
  • קבוצה קטנה – עד 20 מטיילים בלבד
מסע קולינרי בעקבות המטבח היווני

צילום: צביקי עשת

הערות למחיר
  • תוספת לחדר יחיד: €295
  • מיסי הנמל והיטלי בטחון ודלק עשויים להשתנות בהתאם לעדכונים שמתקבלים מחברות התעופה.
  • עדכון המיסים וההיטלים יתבצע עם הנפקתם בפועל של כרטיסי הטיסה (עד כמה ימים לפני יציאת הטיול).