פולין איננה עוד מדינה ככל שאר המדינות. בתודעתנו היא נתפסת כבית הקברות הגדול של העם היהודי, ולכן כל טיול לפולין מתמקד באתרי השואה המפוזרים רחבי פולין. אבל לפולין יש גם פן נוסף. יש לה מורשת תרבותית עתיקת יומין ועריה וכפריה משופעים בפנינות ארכיטקטוניות, באתרים שקשורים לאנשי שם בתולדות המדע והתרבות ויש בה נופים מרתקים. במסגרת הטיול ננסה לשלב בין הדברים. נבקר כמובן באתרי שואה אך לא נוותר על אתרי המורשת הפולנית ועל נופיה.
למה עם הגיאוגרפית?
טיסות ישירות לגדנסק ומוורשה
טיול ייחודי לפולין היפהפיה והלא מוכרת
סיורי עומק בערים וביקורים רבים לרבות ארמונות, מוזיאונים, פארקים ועוד
מצודת מלבורק
תעלת אלבלאג
ארמון הבישופים בלידזבאק וארמינסקי
מאורת הזאב בה הסתתר היטלר
שייט באגמים המזוריים
המוזיאון הפתוח בסיארפ
עיר הולדתו של דוד בן גוריון – פלונסק
אחוזתו של פרדריק שופן
מוזיאון קופרניקוס
צוות מדריכים מומחים ליעד
חצי פנסיון (ארוחת הערב שך היום הראשון תתקיים ביום האחרון)
לינה במלונות מדרגת תיירות ראשונה ובמרכזי הערים
קבוצה קטנה – עד 28 מטיילים
מסלול הטיול
יום 1
תל אביב - גדנסק
נצא בטיסת ערב מנתב”ג לגדנסק (Gdansk), עיר הנמל הגדולה של פולין על חוף הים הבלטי. נחיתה לפנות בוקר והעברה לבית המלון ללינה.
ארוחת ערב ולינה בגדנסק
יום 2
גדנסק - סופוט - גדנסק
היום יוקדש לגדנסק, עיר נמל בעלת יופי ייחודי כמעט מופלא, לנוכח העובדה שהעיר עברה מיד ליד פעמים רבות וכל כובשיה מהפומרנים, השוודים והפרוסים כתשו אותה עד דק. ניכנס לעיר העתיקה דרך השער הראשי מהמאה ה-16, נעבור דרך מגדל כליאה הבנוי בסגנון גותי, נמשיך דרך שער הזהב הרנסנסי לרחוב דלוגה על בתיו המיוחדים, נחלוף ליד מזרקת נפטון – סמלה של גדנסק – ועוד. בתום הסיור בגדנסק ניסע לעיירה סופוט (Sopot) ונצפה ברציף העץ הארוך ביותר באירופה שנבנה ב-1827. בתום הביקור נחזור למלוננו.
ארוחת ערב ולינה בגדנסק
יום 3
גדנסק - מלבורק - פרומבורק - גדנסק
לאחר ארוחת בוקר ניסע למלברוק (Malbork) – מצודה ענקית שהייתה מרכז מסדר הנזירים הטווטונים שניסו להפיץ את הנצרות באמצעים אלימים בפולין ובליטא בסוף ימי הביניים. כאן מתחיל החשבון ההיסטורי הארוך בין הפולנים והגרמנים. נבקר במצודה ונמשיך לפרומבורק (Frombork), עירו של קופרניקוס, אשר בילה בה כשלושים שנה. נבקר בהר הקתדרלה הכולל את מוזיאון קופרניקוס, וככל שיספיק הזמן גם בבית החולים העתיק בו עסק קופרניקוס בריפוי ראשי הכנסייה ובני המקום. נחזור למלוננו בגדנסק.
ארוחת ערב ולינה בגדנסק
יום 4
תעלת אלבלאג - אולשטיין
לאחר ארוחת הבוקר ניסע לתעלת אלבלאג (Elblag) אשר מחברת שני אגמים וייחודה הוא השיטות ההנדסיות שהשתמשו בהן בבנייתה בשנת 1844. בגלל הבדלי גובה של כקילומטר בין שני האגמים, כלי השייט בתעלה עולים ויורדים כמאה מטר הודות לחמישה קטעי דרך מיוחדים. הסיבה לבניית התעלה הייתה להבטיח שינוע זול של קורות עץ לים הבלטי. היום משמשת התעלה כאטרקציה תיירותית שמספקת חוויה בלתי נשכחת. אחר הצהריים נטייל באולשטיין (Olsztyn) שהוכרזה כעיר כבר במחצית המאה ה 14. הכניסה לעיר עוברת דרך שער מאותה תקופה ובית העירייה נשמר כפי שהיה במאה ה-17, עת בנייתו ועל קירותיו החיצוניים בולט שעון שמש. ניסע למלוננו באגמים המזוריים.
ארוחת ערב ולינה באזור האגמים המזוריים
יום 5
לידזבאק וארמינסקי - מאורת הזאב - האגמים המזוריים
היום ניסע ללידזבאק וארמינסקי (Lidzbark Warminski) ונבקר בארמון הבישופים מהמאה ה-14, הנחשב לאחד הביטויים הנעלים של הסגנון הגותי בפולין. נבקר גם בסווטי ליפקה (Swieta Lipka), אתר עליה לרגל בו נמצאת הכנסייה הברוקית היפה בפולין ובה עוגב מפורסם. נמשיך לביקור ב”מאורת הזאב”, שם קוד למתחם הצבאי אשר שימש כאחת מהמפקדות של היטלר וכמפקדה של הצבא הגרמני. במקום הזה בוצע ניסיון ההתנקשות הכושל בהיטלר. המתחם הוקם ביער צפוף וכלל בין היתר כ-40 בונקרים קלים ו-7 בונקרים מבוצרים שכל תקרה בהם הייתה בעובי של 6-8 מטר. נסיים את היום בשייט על אחד האגמים המזוריים המרהיבים. נחזור למלוננו.
ארוחת ערב ולינה באזור האגמים המזוריים
יום 6
גרינוולד - המוזיאון הפתוח בסיארפ - פלונסק - ורשה
הבוקר ניפרד מאולשטיין וניסע לכיוון ורשה, בירתה של פולין. בדרך נעצור בגרינוולד (Grunwald), אתר הקרב ההיסטורי במאה ה-15בין האבירים הטווטונים והקואליציה הפולנית-ליטאית שבו הובסו הגרמנים ונעצרה התקדמותם במזרח אירופה. נמשיך למוזיאון הפתוח בסיארפ (Sierpc) אשר נוסד ב-1971 ובו שחזור מושלם של עיירה בצפון פולין כפי שהייתה במחצית המאה ה-19. בעיירה 11 חוות קטנות, כנסייה מעץ, בית אחוזה, בתי מלאכה ועוד. ליד החוות יש משק חי ושטחים לגידול ירקות, פרחים ועוד שתורמים מאד לאווירה האותנטית של המקום. לאחר הביקור ובדרכנו לוורשה נעצור בפלונסק (Plonsk), עיר הולדתו של דוד בן גוריון. נראה את האנדרטאות שמציינות זאת ונתחקה אחר שנות ילדותו בעיירה. בתום הביקור נמשיך לוורשה למלוננו.
ארוחת ערב ולינה בוורשה
יום 7
ורשה היהודית
נקדיש יום זה לוורשה היהודית. נבקר במוזיאון היהודי החדש והמרשים, נצא במסלול הגבורה ברחובות הגטו דרך הבונקר של אנילביץ’ במילא 18 ועד כיכר המשלוחים. נבקר גם בבית הקברות היהודי בו קבורים כמה מגדולי התרבות היהודית בדורות האחרונים: י.ל. פרץ, אנסקי, זמנהוף, קמינסקה ועוד. אחר הצהריים נעלה לתצפית מרהיבה על העיר ממרומי מגדל התרבות. בערב נצא לארוחת ערב הכוללת מופע פולקלור.
ארוחת ערב ולינה בוורשה
ימים 8-9
ורשה - ת"א
נקדיש את מחציתו הראשונה של היום לטיול בוורשה. נבקר בפארק לז’נקי שבו שוכן מעונו של נשיא פולין. במרכזו של הפארק אנדרטה לכבודו של פדריק שופן, גיבור על פולני. נמשיך בנסיעה לאורך הנתיב המלכותי ונראה את בית הפרלמנט והאוניברסיטה. נגיע לעיר העתיקה ששוחזרה מהיסוד אחרי שנחרבה במלחמת העולם השנייה על ידי הגרמנים נבקר בארמון המלכותי ונשוטט בסמטאות הציוריות. ניפרד מוורשה ונצא לביקור באחוזה בה נולד גדול המלחינים הפולנים – פרדריק שופן. נבקר במוזיאון. לאחר ארוחת ערב מוקדמת העברה לשדה התעופה וטיסה חזרה ארצה. נחיתה ביום ה- 9 בתל אביב.