טיולים גיאוגרפים עם מיטב המומחים | החברה הגיאוגרפית
טיולים גיאוגרפים עם מיטב המומחים | החברה הגיאוגרפית 03-5639000

לאן

בחרו יעד

איך

בחרו סוג טיול

סוגי טיולים מיוחדים

מתי

בחרו תאריך

מסע בין טעמים בפורטוגל

מסע בין טעמים בפורטוגל

מאת החברה הגיאוגרפית

איזה טעם יש לפורטוגל? האם זהו טעמו של שמן הזית המשובח שלה? אולי זהו טעם הדגים – מומחיות מיוחדת במטבח הפורטוגלי? או שמא זהו טעמו של קינוח הפסטל דה נטה המושחם? מי שהתנסה כבר יודע – לפורטוגל אין טעם אחד, היא ספוגה בכל המגוון. בישלנו כאן אפריטיף שיעורר בכם תיאבון לסיור קולינרי בפורטוגל היפה.

המיקום המיוחד, ההשפעות מכל עבר – הכול מוגש בצלחת המקומית

פורטוגל היא המדינה המערבית ביותר באירופה – מיקום גיאוגרפי שמקנה לה מעמד “מיוחד” בשלל היבטים, ובמיוחד בהיבט של המטבח המקומי. לאורך השנים המטבח הפורטוגלי הושפע מעמים שונים שעברו במדינה, סחרו בה, התבססו בה ואף ייבאו אליה סוגים שונים של מזונות ושיטות גידול למיניהן. חלקם הביאו את הגפנים ועצי הזית, אחרים הביאו את פירות ההדר, האורז והתמרים והשביחו בהם את החקלאות המקומית. בנוסף, הקרבה למצרי גיברלטר אפשרה לפורטוגל ליהנות לאורך השנים ממגוון סחורות מאפריקה. לפיכך, אפשר להרגיש בצלחת הפורטוגלית טעמים מגוונים מדרום אמריקה, מאפריקה ונגיעות מאסיה.

לכל חובבי האוכל, שהמטבח המקומי מהווה עבורם חלק חשוב בבחירת היעד לטיול הבא, מומלץ להגיע לפורטוגל, להתוודע לטעמיה הייחודים ולמאכלים הפופולריים שלה, ולהתענג על המטבח המקומי ועל המנות המוגשות במסעדות השונות. בין אם תעשו זאת במסגרת טיול עצמאי או טיול מאורגן לפורטוגל, מובטח לכם לצאת עם טעם טוב בפה.

לכל אזור יש את הטעם שלו

למטבח הפורטוגלי יש מנעד טעמים מגוון, וניתן לחוש זאת היטב כאשר עוברים מאזור לאזור. פורטוגל מחולקת למספר אזורים, שלכל אחד מהם יש מאכלים וטעמים אופייניים משלו. כך לדוגמה, בצפון פורטוגל תמצאו שפע מנות טלה ובקר ונקניקיות צ’וריסו, במזרח פורטוגל תוכלו ליהנות מבשר עגל מובחר ומגבינות מדהימות המיוצרות מחלב כבשים שמן, בדרום יוגשו הקינוחים הטעימים ביותר כדוגמת התאנים הממולאות בדבש ואגוזים, בעיר לאמגו ימזגו לכוסכם יין נתזים ירוק ובפורטו תלגמו כמובן מיין הפורט האדמדם. לא רק שמגישים מאכלים שונים באזור זה או אחר, גם כאשר מגישים לכאורה את אותו מאכל באוזרים שונים, אפשר לחוש בהבדלים. כך לדוגמה, תבשיל הפיג’ואדה המפורסם המורכב משעועית, אורז ובשר, מוגש באזור אחד בגרסה של בשר מיובש ושעועית אדומה, ובאזור אחר בגרסה של בשר טרי ושעועית לבנה. אותה מנה, אותו שם – אבל הטעם אחר. יחד עם זאת, דגים ומאכלי ים תמצאו בכל פינה בפורטוגל, מה שבהחלט מתבקש במדינה שחובקת בתוכה רצועות חוף המשתרעות לאורך יותר מ-1000 ק”מ.

התבלינים המקומיים עושים את ההבדל

רוב המאכלים שיוצאים מדלתות המטבח הפורטוגלי מתובלים בתבלינים ארומטים, ביניהם זעפרן, אגוז מוסקט, ציפורן, קארי ופלפל שחור, שהשילוב ההרמוני ביניהם מעניק למנות את טעמן המיוחד והאותנטי. בגזרת הרטבים שולט רוטב ‘פירי פירי’, העשוי מפלפלי צ’ילי קטנים, ומהקינוחים הפורטוגלים עולה ארומה של וניל וקינמון. למרות העושר של התבלינים והאפשרויות הרבות העומדות בפני השפים המקומיים, הם נוטים לתבל את המאכלים בצורה עדינה. לרוב הם משתמשים במלח ופלפל, תוך שימת דגש על המלח. המקומיים מעדיפים את המאכלים שלהם מלוחים מאוד, ומכאן נובעת גם חיבתם הרבה לבשרים מעושנים הידועים במליחותם. כמו כן, כמעט בכל מנה שתטעמו בפורטוגל תוכלו לזהות את  המרכיבים הקבועים: שמן זית מקומי, שום, יין לבן, עשבי תיבול, בצל, עלי דפנה ונענע.

שנפתח שולחן? מה תאכלו?

לא מתחילים בלי מרק מקומי – המרק הוא  מנה ראשונה שלרוב לא מדלגים עליה בפורטוגל. לא משנה באיזו עונה הגעתם לכאן – קיץ, חורף, סתיו או אביב – תמיד תוגש לכם מנת מרק מהבילה לפני המנה העיקרית. במסע קולינרי ברחבי פורטוגל יוגשו לכם סוגים שונים של מרקים, ממרק דגים ועד מרק שעועית. המרק המסורתי של פורטוגל, שנקרא בשם Caldo Verde, מורכב מתפוחי אדמה, שום ובצל מרוסקים יחד. רוב המרקים האחרים מבוססים על מרכיבים ירוקים: אפונה, שעועית ועלים ירוקים למיניהם. לרוב מצרפים לחגיגה הירוקה נקניקיות טריות או חלקי פנים יבשים. באזורים מסוימים בפורטוגל מגישים לצד המרק בשרים ולחמים מיובשים שטובלים במרק ומספיגים בהם את הטעמים –  תזכורת לכך שמקורו של המטבח הפורטוגלי באזורים כפריים ועניים.

דגים, כי זו המומחיות – דג הבקלה הפורטוגלי המפורסם הוא מנה שמוגשת בוואריאציות שונות כמעט בכל מסעדה ברחבי המדינה. לרוב הוא מוגש עם תוספות כמו תפוחי אדמה, אורז, ביצה קשה או לביבות תפוחי אדמה. פורטוגל היא בדיוק המקום בו כדאי לכם להתנסות גם בדגים משומרים. המקומיים מומחים בשימור דגים ובעיקר בסרדינים – כמה שיותר מלוח ככה טוב יותר. גם סרדינים טריים וצלויים – סארדינס אסאדס – הם מנה מומלצת.

אורז ופירות ים, כי השילוב מנצח – הפורטוגלים יודעים לעבוד עם כל מה שנמשה מהים, ואורז ופירות ים עסיסיים וטריים שמשולבים לעיתים עם דגים – זוהי מנה מקומית מומלצת ביותר.  האורז  סופג את נוזלי התבשיל והתוצאה היא מעדן.

והקינוחים, אוי הקינוחים – תאנים ממולאות בדבש ואגוזים, עוגת אגוזים, עוגת גבינה שכוללת בין מרכיביה תאנים ושקדים, ארויש דוסי – אורז שמבושל בחלב, סוכר וקינמון, וכמובן המאפה הלאומי פסטל דה נטה – בצק ממולא בתערובת ביצים וסוכר, מושחם בתנור ומוגש עם אספרסו… כמה שזה נשמע טוב, כך זה טעים פי כמה וכמה.

בנימה מתוקה זו נלקק את השפתיים ונאחל לכם להתראות בקרוב בפורטוגל!

אם גם אתם מעוניינים לטעום ממטעמיה של פורטוגל ולגלות מדינה קטנה ומרתקת, אתם מוזמנים להצטרף אלינו בטיולים מאורגנים לפורטוגל, היוצאים בקבצות קטנות עם מדריכים מומחים. לפרטים נוספים התקשרו 03-5639000 או מלאו את הטופס מטה ואנו נחזור אליכם בהקדם.

מעוניינים להצטרף לטיול?
נמצאו שגיאות בטופס

הטופס בשליחה
אנא המתינו מספר
שניות לאישור

תודה שפניתם אלינו! 
ניצור איתכם קשר בקרוב

רוצים להצטרף לטיול?
צרו קשר

נמצאו שגיאות בטופס

הטופס בשליחה
אנא המתינו מספר
שניות לאישור

תודה שפניתם אלינו! 
ניצור איתכם קשר בקרוב

כדאי לקרוא