טיולים גיאוגרפים עם מיטב המומחים | החברה הגיאוגרפית
טיולים גיאוגרפים עם מיטב המומחים | החברה הגיאוגרפית 03-5639000

לאן

בחרו יעד

אבו דאביאוגנדהאוזבקיסטןאוסטריהאוסטרליהאוסטרליה והפסיפיקאוקראינהאזרבייג'ןאיחוד האמירויותאיטליהאיי גלפגוסאיי הבהמאסאיי הפיליפיניםאיי סיישלאיי פיג'יאיי פלאואינדונזיהאיסלנדאירופה ואסיה התיכונהאירלנדאלבניהאלסקהאמריקהאנגליהאנדלוסיהאנטארקטיקהאנטארקטיקה והקוטב הצפוניאנטרטיקהאנטרקטיקהאפריקהאקוודורארגנטינהארה"בארמניהארצות הבריתאתונהאתיופיהבאקובהוטןבוטאןבוטסואנהבולגריהבוליביהבוסניהבוצואנהבורמהבחרייןבלגיהבלטיותבלקןבניןברזילבריטניהברליןברצלונהגאורגיהגואטמלהגיאורגיהגלאפגוסגלפגוסגרוזיהגרינלנדגרמניהדאגסטןדגסטןדובאידרום אמריקהדרום אפריקהדרום הודודרום קוריאהדרך המשיהאיים האזורייםהאיים המלדיבייםהאיים הקנרייםהארצות הבלטיותהבלטיותהודוהוואיהולנדהונגריההמדינות הבלטיותהמזרח הרחוקהמלדיבייםהפיליפיניםהפירינאיםהפירנאיםהקוטב הדרומיהקוטב הצפוניהקנריםהרי הרוקיויאטנםוייטנאםוייטנםוינהזימבבואהזימבבווהזמביהזנזיברחבל הבלקןטאיוואןטאיווןטביליסיטורקיהטיבטטיוואיןטיוואןטייוואןטנזניהטרינידדיווןיפןירדןכללילאוסלונדוןליטאלפלנדמדגסקרמדינות בלטיותמוזמביקמונגוליהמונטנגרומוסקבהמיאנמר (בורמה)מלטהמערב קנדהמצריםמקדוניהמקסיקומרוקומרכז אמריקהנאפולינורבגיהנורווגיהנורמנדיניו זילנדנמיביהנפאלסיבירסיישלסיןסיציליהסנט פטרבורגסנט פטרסבורגספרדסקוטלנדסרדיניהסרי לנקהעמק נהר הרייןפוליהפוליןפולינזיה הצרפתיתפורטוגלפטגוניהפיליפיניםפירינאיםפירנאיםפלאופנמהפפואה גיניאה החדשהפפואה ניו גיניפרוצ'ילהצפון איטליהצפון אמריקהצפון ספרדצרפתקובהקולומביהקונגוקוסטה ריקהקוריאהקוריאה הדרומיתקורסיקהקזחסטןקירגיזסטןקמבודיהקמצ'טקהקנדהקניהקפריסיןרואנדהרומארומניהרוסיהרכס הפירנאיםשוויץשפיצברגןתאילנדתורכיה

איך

בחרו סוג טיול

סוגי טיולים מיוחדים

מתי

בחרו תאריך

איך אורזים לספארי צלילה?

צילום: אמיר גור

איך אורזים לספארי צלילה?

מאת ירדן גור

האגדה מספרת על זוג צוללים שנסעו לחופשת צלילה במלדיבים. בבואם להפקיד את המזוודה בדלפק הצ’ק אין, הם גילו לדאבונם, שחריגה מפתיעה של 4 ק”ג, תקנוס אותם בסכום לא מבוטל של דולרים. מה עשו השניים? הוציאו את הווסתים מהתיק, “את הצעיפים שלנו ניקח איתנו למטוס!”, וכרכו על צווארם; הוציאו את המאזנים מהתיק, “גם האפודות יעלו איתנו!”, ולבשו אותם על הבגדים (שגם ככה נלבשו בשלוש שכבות – הכל כדי לחסוך כמה גרמים בתיק). כנראה בשלב שבו הם שלפו את הסנפירים והצהירו עליהם כאופנה החדשה בתחום ההנעלה, דיילת הקרקע התחילה לחשוד…

הסיפור משעשע אמנם, אך אין ספק שלפני יציאה לספארי צלילה כדאי לחשוב על אופן אריזת המזוודה, חלוקה נכונה של הציוד והיכרות עם “חוקי המשחק” של חברות התעופה, כדי להבטיח שהכל יעבור חלק, תרתי משמע.

כפיות במזוודה

סידור וחלוקת הציוד, במיוחד אם בחרתם בתיק פשוט, חשוב גם לשמירה על הציוד וגם בכדי לאפשר מקום לכל הציוד. את התיק הגדול רצוי להתחיל לארוז עם המאזן השכוב על גבו, חובק את הווסת (כל האבזמים סגורים עליו, וכן רצועת הבטן). משני צדי המאזן – הסנפירים, ובתוך אחד הסנפירים – המסיכה. גרביים מוטמנות בבוטיז, כובע צלילה – על הדרגה הראשונה של הווסת. הבגדים מרפדים את הציוד מכל עבר, ובחלל שנותר בתחתית התיק ניתן להכניס ציוד אישי נוסף (כלי רחצה, קרם הגנה וכו’).

תיק עליה למטוס

נותר בדרך כלל גורם עלום במשוואה – מעטות הן החברות ששוקלות אותו, כל עוד מדובר בתיק סטנדרטי שלא מעורר חשד. תיק של עד 8 ק”ג ייחשב לתקין ולא יהווה בעיה. בחברות מסוימות ישנו היתר להעלות למטוס, בנוסף לתיק הגב, תיק ציוד צילום או תיק מחשב. זהו בונוס רציני לחובבי הצילום שבינינו, שנקרעים לפני הטיול בבחירה שבין מצלמת הסטילס, לגו פרו, לווידאו, ולבין כמה פלאשים…

שימו לב שכאשר אתם מפקידים את הציוד היקר לכם בדלפק, אתם מקבלים פתק שמודבק על גבי הדרכון או מונח בסתמיות בתוכו. הפתק הזה הוא ה”קבלה” שלכם והדרך הטובה ביותר לאתר את המטען שלכם במידה שלא הגיע יחד איתכם. חשוב לשמור עליו, ולהעיף בו מבט, מפני שעליו מצוין גם היעד הסופי אליו הוא טס.

ראשית – דע את האויב

כיום בעידן השמיים הפתוחים – השוק רווי בחברות תעופה, שלכל אחת מהן כללים משלה באשר למשקל המרבי המותר בתיק תא המטען ובתיק העלייה למטוס. חשוב מאוד לחקור את הנושא היטב כדי להימנע מהפתעות, ולצורך השוואה וקבלת מושג, אפשר להתייחס לנתונים הבאים: רוב החברות מאפשרות עד 20 ק”ג בתיק אחד, שעולה לבטן המטוס. ישנן חברות שמאפשרות 23 ק”ג ולפעמים, בתקופות חגים למשל, חברות מסוימות מתירות גם חריגת משקל עבור ציוד ספורט וציוד צלילה. באם תכנית הטיסות שלכם כוללת בה מעבר מחברה לחברה – צריך לבדוק מה היא החברה המחמירה יותר, וליישר קו עם הדרישות שלה.
צ’ק ליסט ציוד צלילה וציוד נלווה לטיול צלילה

דיאטה לציוד הצלילה

בחירה נכונה של הציוד בר-המזל שיצטרף אליכם לספארי מהחלומות, יכולה להשפיע משמעותית על המשקל. אם אתם לקראת קניית ציוד, מומלץ לקחת בחשבון מאזן קל משקל, עם מעט טבעות מפלדה, שני כיסים בלבד, רצועת גב אחת ומעט אבזמים. וסת צלילה מתוחכם (שעמיד בטמפ’ נמוכות, למשל) עלול לכלול דרגה ראשונה בומבסטית, וכדאי להעדיף על פניו וסת קל משקל ו”פשוט”. ישנה נטייה לארוז תמיד יותר חלקי חליפות צלילה ממה שמשתמשים בפועל, למקרה שיהיה קר. קחו בחשבון שברוב יעדי הצלילה, המים חמים עד ממוזגים, ולכן בדיקה מוקדמת מול מדריך הצלילה/ האתר, תגלה מה ממוצע הטמפרטורות הטיפוסי לעונה, והאם ישנה תופעה של טרמוקלינות קרות אליה מומלץ להתכונן. ברוב המקרים תגלו שאפשר להשאיר בבית את חליפת ה-7 מ”מ, ולהסתפק בכובע או צ’יקן וסט, “ליתר ביטחון”.

את פנס הצלילה האימתני שמאיר את כל מפרץ אילת, מומלץ להשאיר בבית ולא לקחת איתכם לספארי הצלילה. גם ככה מדובר על צלילת לילה אחת או שתיים, וניתן להסתפק בפנס “פושט” קטן, או לשכור מהספינה בכמה דולרים.

אחרון חביב הוא תיק הציוד: גם כאן יש פוטנציאל לחסוך בכ-20% ממשקל המטען, על ידי בחירה בתיק רך (שעדיף ממילא כאשר יוצאים להפלגה ארוכה), תיק “שק” – עם מעט תאים ואבזמים, ואפילו – ללא גלגלים. אל דאגה – מהשדה יאספו אתכם לספינה, ולמעשה כמעט ואין מעברים בהם אתם צריכים להרים את התיק בעצמכם – ובהם בד”כ יש עגלות.

שקילת הציוד

מומלץ מאוד להימנע מהפתעות בדלפק ולשקול את הציוד בבית. איך עושים את זה? שוקלים את עצמכם בלי הציוד, יורדים מהמשקל ונשקלים עם הציוד (כן כן, זה כבד, אבל קצר). הפער בין המשקל שלכם בלי ציוד לבין משקל עם – הוא המשקל של הציוד. זו הדרך הטובה ביותר להתגבר על “חילוקי דעות” בין המשקל הביתי לבין המשקל בשדה התעופה.
טבלת משקלים משוערים לציוד צלילה וציוד נלווה

Travel Light

בחישוב זריז, אם ציוד צלילה מלא וסטנדרטי שוקל כ-15 ק”ג, אזי שנותרו לכם עוד כ-5 ק”ג להשקיע בציוד האישי. 5 ק”ג זה לא מעט, אך גם כאן תצטרכו לעשות ויתורים ולהסתפק בשלושה-ארבע סטים של בגדים. אפשר להתעודד מכך שמשך רוב הטיול גם ככה תהיו מתחת למים, או שרועים בבגדי ים על חוף גן עדן, או משתזפים על הסיפון עם ספר טוב… בדרך כלל רוב הבגדים חוזרים לארץ נקיים, מחוסר שימוש. אפשר לחסוך משקל גם על ידי תיאום בין מי שטסים יחד – למשל, אם יוצאים לספארי ארבעה חבר’ה והטיול כולל יום בג’ונגל, אין צורך שכל אחד מהארבעה יביא 3 סוגים של דוחה יתושים. כנ”ל לגבי קרם הגנה וחטיפים, שניתן לחלק בין התיקים ולחסוך בכפילויות. שימו לב שברוב אופרציות הצלילה ובתי המלון מספקים שמפו, כך שמיותר לקחת איתכם.

על מה אסור לוותר בשום מחיר?

ישנם פריטים אישיים שחשוב להכניס ויהי מה. חשוב מאוד לארוז בתיק שעולה למטוס כל תרופה אישית, בין אם היא מצילת חיים ובין אם היא רק מקלה עליהם, וכן מסמכים, תעודות הסמכה, ביטוח ומחשב צלילה. מסיכת צלילה אופטית, שיכולה לעשות את ההבדל בין ספארי מוצלח לבין “איפה ראיתם כריש לווייתן??”, רצוי לארוז גם כן בתיק העלייה למטוס. מומלץ לקחת כובע נוח, משקפי שמש, בגד ים פשוט, קרם הגנה ואלוורה.

לסיכום, עיקרי הדברים: הכירו היטב את מגבלות המשקל (סוכן הנסיעות יכול וצריך לספק לכם מידע זה), פצלו את הציוד לתיק מטען ותיק עלייה למטוס (לפי חשיבות), קחו בחשבון תיק עלייה נוסף עבור מצלמות או מחשב נייד, שקלו את הכל מבעוד מועד, תאמו עם החברים וותרו על פריטים חוזרים (ועל חצי מהבגדים), שקלו שוב. מרוצים? שיהיה ספארי צלילה מושלם וטיול נעים!

לטיולי הצלילה של צלילה גיאוגרפית מסביב לעולם

מעוניינים להצטרף לטיול?
נמצאו שגיאות בטופס

הטופס בשליחה
אנא המתינו לאישור

תודה שפניתם אלינו! 
ניצור איתכם קשר בקרוב

רוצים להצטרף לטיול?
צרו קשר

נמצאו שגיאות בטופס

הטופס בשליחה
אנא המתינו לאישור

תודה שפניתם אלינו! 
ניצור איתכם קשר בקרוב

כדאי לקרוא