טיולים גיאוגרפים עם מיטב המומחים | החברה הגיאוגרפית
טיולים גיאוגרפים עם מיטב המומחים | החברה הגיאוגרפית
03-5639000

לאן

בחרו יעד

אבו דאביאוגנדהאוזבקיסטןאוסטריהאוסטרליהאוסטרליה והפסיפיקאוקראינהאזרבייג'ןאיחוד האמירויותאיטליהאיי גלפגוסאיי הבהמאסאיי הפיליפיניםאיי סיישלאיי פיג'יאיי פלאואינדונזיהאיסלנדאירופה ואסיה התיכונהאירלנדאלבניהאלסקהאמריקהאנגליהאנדלוסיהאנטארקטיקהאנטארקטיקה והקוטב הצפוניאנטרטיקהאנטרקטיקהאפריקהאקוודורארגנטינהארה"בארמניהארצות הבריתאתונהאתיופיהבאקובהוטןבוטאןבוטסואנהבולגריהבוליביהבוסניהבוצואנהבורמהבחרייןבלגיהבלטיותבלקןבניןברזילבריטניהברליןגאורגיהגואטמלהגיאורגיהגלאפגוסגלפגוסגרוזיהגרינלנדגרמניהדאגסטןדגסטןדובאידרום אמריקהדרום אפריקהדרום הודודרום קוריאהדרך המשיהאיים האזורייםהאיים המלדיבייםהאיים הקנרייםהארצות הבלטיותהבלטיותהודוהוואיהולנדהונגריההמדינות הבלטיותהמזרח הרחוקהמלדיבייםהפיליפיניםהפירינאיםהפירנאיםהקוטב הדרומיהקוטב הצפוניהקנריםהרי הרוקיויאטנםוייטנאםוייטנםוינהזימבבואהזימבבווהזמביהזנזיברחבל הבלקןטאיוואןטאיווןטביליסיטורקיהטיבטטיוואיןטיוואןטייוואןטנזניהטרינידדיווןיפןירדןכללילאוסלונדוןליטאלפלנדמדגסקרמדינות בלטיותמוזמביקמונגוליהמונטנגרומוסקבהמיאנמר (בורמה)מלטהמערב קנדהמצריםמקדוניהמקסיקומרוקומרכז אמריקהנורבגיהנורווגיהנורמנדיניו זילנדנמיביהנפאלסיבירסיישלסיןסיציליהסנט פטרבורגסנט פטרסבורגספרדסקוטלנדסרדיניהסרי לנקהעמק נהר הרייןפוליןפולינזיה הצרפתיתפורטוגלפטגוניהפיליפיניםפירינאיםפירנאיםפלאופנמהפפואה גיניאה החדשהפפואה ניו גיניפרוצ'ילהצפון איטליהצפון אמריקהצפון ספרדצרפתקובהקולומביהקונגוקוסטה ריקהקוריאהקוריאה הדרומיתקורסיקהקזחסטןקירגיזסטןקמבודיהקמצ'טקהקנדהקניהקפריסיןרואנדהרומניהרוסיהרכס הפירנאיםשוויץשפיצברגןתאילנדתורכיה

איך

בחרו סוג טיול

סוגי טיולים מיוחדים

מתי

בחרו תאריך

טיול קולינרי ליפן - 9 ימים - בעקבות המטבח היפני עם שף יובל בן נריה

צילום: אסף קרלה

טיול קולינרי ליפן - 9 ימים - בעקבות המטבח היפני עם שף יובל בן נריה

המזרח הרחוק
מיוחדים
9 ימים / 6 לילות

יפן. טוקיו. מסע קולינרי.
בשווקים הסגורים בפני תיירים העיניים נפקחות. בדוכנים יש ריחות לא מוכרים, מרגשים.
במסעדות החך טועם טעמים שהוא לא ידע שיש לו. והלב? הלב נפתח לחוויה בלתי נשכחת.

“ביקרתי פעמים רבות ביפן והיא ללא ספק אחת מהמדינות האהובות עליי. בכל פעם שהגעתי אליה חוויתי טעמים חדשים, פגשתי מאסטר שפים בעלי שם עולמי ולמדתי מהם על שימור מסורות קולינריות עתיקות וטכניקות בישול חדשות. אני ממשיך לחקור את התרבות היפנית וככל שמעמיקים בה מגלים שיש עוד ועוד. כל מסע שלי ליפן נפתח או מסתיים בטוקיו, כי אי אפשר בלי העיר הכי מסעירה בעולם”.
שף יובל בן נריה

יפן היא אחת המדינות הכי “שונות” ומיוחדות על פני הכדור. שילוב של קידמה ומסורת, אסתטיקה, תרבות, נופים ובעיקר אופן המחשבה היפנית. כל אלו מעניקים למבקרים בה תחושה של נחיתה על כוכב אחר. אחד הנדבכים החשובים בכל תרבות הוא המטבח המקומי – והמטבח היפני אכן משקף את התרבות בה צמח: מאופק, מדויק ואסתטי.

מסע קולינרי מיוחד זה יוביל שף יובל בן נריה, מבעלי מסעדות טאיזו ו-a ומי שמזוהה כיום עם המטבח היפני יותר מכל שף אחר בישראל. יחד איתו יוביל את המסע גיא גלבגיסר, מומחה ליפן מצוות החברה הגיאוגרפית.

במסע נחקור לעומק את העושר הקולינרי של המטבח היפני על סגונונתיו השונים ואספקטים שונים בתרבות היפנית העשירה. נכיר את חומרי הגלם, נסייר בשווקים שאינם פתוחים בפני תיירים מזדמנים, נאכל במסעדות עילית ונפגוש שפים בעלי שם עולמי, שבזכות הערכתם והכרותם עם בן נריה ייפתחו בפנינו את דלתם. נטעם את טעמם האמיתי של המיסו והראמן, נגלה את סודות הסושי שחור ואומנות הטמפורה, ולא נפסח על ביקור במזקקת סאקה – ‘משקה האלים’ ועל חווית טקס תה מסורתי.

המסע יתמקד בערים טוקיו וקאנאזווה – עיר ששוכנת לחוף ים האי הונשו ולצד ה”אלפים” היפניים. כך נקבל “טעימה” גם מהטבע ומחיי הכפר של יפן.

מוזמנים לגלות ולטעום איתנו את אחד המטבחים הכי מסקרנים בעולם.

בתמונה הראשית: טאטאקי סלמון מתוך תפריט מסעדת a | צילום: אסף קרלה

מעוניינים להצטרף לטיול?
נמצאו שגיאות בטופס

הטופס בשליחה
אנא המתינו לאישור

תודה שפניתם אלינו! 
ניצור איתכם קשר בקרוב

מוביל הטיול
שף יובל בן נריה
שף יובל בן נריה

מבעלי מסעדות טאיזו ו-a ומי שמזוהה כיום עם המטבח היפני יותר מכל שף אחר בישראל. מסעדותיו הן המובילות בישראל וזוכות לאהדת הקהל ולתשואות המבקרים. בן נריה מציג בהן תפריט מנות מרהיב, משופע בטכניקות בישול שונות, תוצר חקר מעמיק של המטבח היפני והאסייתי בכלל, תוך אינטרפטציה יצירתית ואישית. יובל ביקר ביפן מעל 12 פעמים בשנים האחרונות וחקר אותה לעומק. בכל מסעותיו העמיק עוד ועוד את הידע שלו בסודות המטבח היפני, תוך שהוא מגלה פרודוקטים וטעמים חדשים, נפגש ולומד טכניקות בישול חדשות ומסורתיות מטובי השפים של טוקיו. הוא יצר קשרים עסקיים, שמאפשרים לו ייבוא מוצרים בלעדי הנדרשים לו ליצירת מנות וכן ייבוא סאקה ממזקקות שונות, שמציב אותו כבעל תפריט הסאקה הרחב והמקורי בישראל.

למה עם הגיאוגרפית?
  • חוויה קולינרית יוצאת דופן עם שף יובל בן נריה
  • 6 ארוחות ערב ו-4 ארוחות צהרים במסעדות שנבחרו בקפידה, להיכרות עם העושר הקולינרי של המטבח היפני על סגנונותיו השונים, ביניהן:
    • ארוחת ערב במסעדת יאקיטורי
    • ארוחת ערב באחת ממסעדות הסושי הסנסציוניות בטוקיו
    • ארוחת ערב במסעדת שף המתמחה בצליית בשר וואגיו (Wagayu) – שף המסעדה זכה 4 פעמים ברציפות במקום ה-1 בתחרות “פסטיבל הבשר” של יפן ונכנס להיכל התהילה של מגדלי הוואגיו
  • סיור בקומת המסחר של שוק הדגים בטוקיו, הסגורה למבקרים ולתיירים
  • יומיים בקאנזאווה – עיר שהיא תמצית התרבות המסורתית של יפן
  • 2 לילות בריוקן, בית הארחה יפני מסורתי, כולל ארוחת ערב ייחודית במקום
  • ביקור במבשלת סאקה
  • טקס תה מסורתי
  • ביקור במכירה פומבית של דגים שזה עתה נמשו מן הים בקאנזאווה
  • מפגש ייחודי עם התרבות היפנית כולל בילוי בבר אקסקלוסיבי המיועד למקומיים בלבד וערב קריוקי
  • קבוצה קטנה
יפן קולינרי
מסלול הטיול
ימים
1-2
תל אביב - טוקיו

נצא בטיסה מתל אביב לטוקיו דרך יעד ביניים. לאחר התארגנות קלה, נצא לסיור ראשוני וארוחת ערב באזור המלון ובאזור תחנת טוקיו, ונחווה טעימה ראשונה מהמטבח היפני במסעדת יאקיטורי.
לינה בטוקיו.

יום 3
היכרות ראשונה עם חומרי הגלם והטעמים המקומיים

טוקיו היא אחת הערים המרתקות והמטורפות בעולם. בכל הקשור לאוכל היא נחשבת לעיר עם הקולינריה המגוונת והטובה בעולם: בטוקיו יש יותר מ- 160,000 מסעדות וכ-200 מהן מסעדות מישלן (לשם השוואה, בלונדון יש 71 מסעדות מישלן). נתחיל את הבוקר בסיור בשוק, נכיר את הפרודוקטים עליהם מתבסס המטבח היפני. נטעם ונלמד על המאכלים השונים. יפן אמנם לא מזוהה עם קפה, אבל מפתחת ועוסקת בקפה עוד מתחילת המאה ה-20, ועל כן נשתה קפה במקום יוצא דופן. לאחר הפסקה במלון לסידור הג’טלג, נצא לארוחת ערב באחת ממסעדות הסושי הסנסציוניות בעיר, ומהיחידות בעולם שנמנעות משימוש בסוכר לבן. המנות מורכבות ע”ג אורז סושי שחור, תודות לעירבוב שלו עם פחם פעיל וקליפות גרעיני דקל. משם נמשיך לבילוי בבר יפני אקסלוסיבי, שהכניסה אליו נתונה בד”כ ליפנים בלבד.
לינה בטוקיו.

יום 4
שוק הדגים הגדול וסודות הראמן

נתעורר עם שחר ונצא לשוק הדגים החדש של טוקיו. זהו שוק הדגים הגדול בעולם, שהכניסה לקומת המסחר שלו מותרת רק לשפים ולאנשי קולינריה בעלי היתר בלבד, ובאורח נדיר יפתחו הדלתות גם בפנינו. ננסה להבין כיצד פועל המנגנון הענק הזה: מאות דוכנים (שמקומם משתנה אחת לכמה שנים), הקשר עם המסעדות, בחירת הדגה, המכירות הפומביות ועוד… משם נאכל ארוחת בוקר מאוחרת, נטעם ראמן יפני מסורתי ונגלה את הסודות הגלומים בו. נחזור למלון להשלמת שעות שינה ובערב נצא למסעדת שף המתמחה בצליית בשר וואגיו (Wagayu) – זהו בשר בקר איכותי שגדל ביפן, ובאורח נדיר יארח אותנו שף המסעדה ומי שזכה 4 פעמים ברציפות במקום ה-1 בתחרות “פסטיבל הבשר” של יפן ונכנס להיכל התהילה של מגדלי הוואגיו.
לינה בטוקיו.

יום 5
טוקיו - קאנזאזווה

לאחר ארוחת בוקר נעלה על הרכבת המהירה, השינקנסן, ונצא בנסיעה של שעתיים וחצי לקאנזאווה – עיר שהיא מעין תמצית התרבות המסורתית של יפן. היא שוכנת לחוף ים עשיר בדגה, ולכן המטבח באזור זה ידוע במאכלי הים שלו. נעשה סיור בשוק האוכל המפורסם, ובהמשך נגיע לריוקאן – בית הארחה יפני מסורתי, בו נלון ביומיים הבאים. נשמע על תרבות הריוקאנים, נבלה במרחצאות ונאכל במקום ארוחת ערב ייחודית.
לינה בקאנאזווה.

יום 6
קאנאזווה והאזור

נצא ללמוד על הכנת סויה ומיסו, שכה מאפיינות את המטבח היפני. נבקר במבשלת סאקה ונלמד על “משקה האלים” היפני. נבקר בעוד מקומות מיוחדים ונחזור לאחר צהריים נינוח במרחצאות הריוקאן וטקס תה מסורתי, ובערב נבקר במכירה פומבית של דגים שזה עתה נמשו מן הים (מותנה באישור של הרגע האחרון).
לינה בקאנאזווה.

יום 7
קאנאזווה - טוקיו

לאחר ארוחת בוקר נחזור ברכבת המהירה לטוקיו ונצא לסיור באזור שיבויה, שם נעלה למגדל החדש והמרשים שנפתח לאחרונה. בערב נקיים ארוחה מיוחדת בלוקשיין שייסגר במיוחד למעמד ארוחת הפרידה. לסיום המסע ביפן נכין את הגרונות ללילה של קריוקי, כי אי אפשר בלי להרגיש קצת אבודים בטוקיו…
לינה בטוקיו.

ימים
8-9
טוקיו - תל אביב

בוקר אחרון בטוקיו. נצא לסיור בשכונה פחות ידועה בעיר. קצת זמן חופשי ואחר הצהריים נצא לשדה התעופה, ממנו נמריא הביתה.

הדפס מסלול
תאריכי יציאה ומחירים

כרגע לא מתוכננים תאריכי יציאה למסלול זה.
תאריכים יפורסמו בהתאם לעונה.

לטעום את תרבות יפן: בעקבות אחד המטבחים המרתקים בעולם

“בפשטות היפנית יש כל כך הרבה עומק, וכל כך הרבה מחשבה… היפנים הם באמת אנשים מאוד מיוחדים, וגם מאוד סגורים. מסעדות טובות באמת סגורות לקהלים מאוד מצומצים, זה סוג של מועדון חברים, וצריך להכיר את האנשים הנכונים בשביל להגיע אליהן. לאט לאט התחלתי להכיר, והיום יש לי הרבה חברים שם וגם בישלתי עם כמה שפים, וכך זה מתגלגל והיום יש לי את היכולת, יחד עם החברה הגיאוגרפית, לעשות את החיבור הזה ולהציג את העולם המיוחד הזה, באופן כזה שאני יכול גם לתרגם אותו עבור החבורה שתצטרף אלינו לטיול”.

לקראת יציאת הטיול, הגיעו מנכ”ל החברה הגיאוגרפית, רענן בן בסט והשף יובל בן נריה לאולפן YNET, כדי לספר מה כל כך מיוחד ביפן בכלל ובמטבח היפני בפרט, שמשך אותם לבנות את הטיול המיוחד הזה.
מה צפוי למשתתפים בטיול?
לצפיה בראיון המלא לחצו כאן >

לטעום את תרבות יפן: בעקבות אחד המטבחים המרתקים בעולם

רוצים להצטרף לטיול?
צרו קשר

נמצאו שגיאות בטופס

הטופס בשליחה
אנא המתינו לאישור

תודה שפניתם אלינו! 
ניצור איתכם קשר בקרוב

המחיר כולל
  • טיסות בינלאומיות עם חברת אמירייטס.
  • לינה: כמפורט בתכנית.
  • כלכלה: 6 ארוחות ערב ו-4 ארוחות צהרים.
  • אוטובוס תיירים ממוזג בהתאם למסלול.
  • מדריך הטיול, מומחה ליפן: גיא גלבגיסר.
  • מוביל המסע ועורך התכנית: שף יובל בן נריה.
  • כניסות לאתרים ולפעילויות כמפורט בתכנית.
המחיר אינו כולל
  • הוצאות אישיות.
  • שתיה קלה וחריפה.
  • ביטוח נסיעות לחו”ל.

למידע אודות תנאי תשלום, תנאי ביטול ותנאים כלליים