טיולים גיאוגרפים עם מיטב המומחים | החברה הגיאוגרפית
טיולים גיאוגרפים עם מיטב המומחים | החברה הגיאוגרפית
03-5639000

לאן

בחרו יעד

אבו דאביאוגנדהאוזבקיסטןאוסטריהאוסטרליהאוסטרליה והפסיפיקאוקראינהאזרבייג'ןאיחוד האמירויותאיטליהאיי גלפגוסאיי הבהמאסאיי הפיליפיניםאיי סיישלאיי פיג'יאיי פלאואינדונזיהאיסלנדאירופה ואסיה התיכונהאירלנדאלבניהאלסקהאמריקהאנגליהאנדלוסיהאנטארקטיקהאנטארקטיקה והקוטב הצפוניאנטרטיקהאנטרקטיקהאפריקהאקוודורארגנטינהארה"בארמניהארצות הבריתאתונהאתיופיהבאקובהוטןבוטאןבוטסואנהבולגריהבוליביהבוסניהבוצואנהבורמהבחרייןבלגיהבלטיותבלקןבניןברזילבריטניהברליןברצלונהגאורגיהגואטמלהגיאורגיהגלאפגוסגלפגוסגרוזיהגרינלנדגרמניהדאגסטןדגסטןדובאידרום אמריקהדרום אפריקהדרום הודודרום קוריאהדרך המשיהאיים האזורייםהאיים המלדיבייםהאיים הקנרייםהארצות הבלטיותהבלטיותהודוהוואיהולנדהונגריההמדינות הבלטיותהמזרח הרחוקהמלדיבייםהפיליפיניםהפירינאיםהפירנאיםהקוטב הדרומיהקוטב הצפוניהקנריםהרי הרוקיויאטנםוייטנאםוייטנםוינהזימבבואהזימבבווהזמביהזנזיברחבל הבלקןטאיוואןטאיווןטביליסיטורקיהטיבטטיוואיןטיוואןטייוואןטנזניהטרינידדיווןיפןירדןכללילאוסלונדוןליטאלפלנדמדגסקרמדינות בלטיותמוזמביקמונגוליהמונטנגרומוסקבהמיאנמר (בורמה)מלטהמערב קנדהמצריםמקדוניהמקסיקומרוקומרכז אמריקהנורבגיהנורווגיהנורמנדיניו זילנדנמיביהנפאלסיבירסיישלסיןסיציליהסנט פטרבורגסנט פטרסבורגספרדסקוטלנדסרדיניהסרי לנקהעמק נהר הרייןפוליןפולינזיה הצרפתיתפורטוגלפטגוניהפיליפיניםפירינאיםפירנאיםפלאופנמהפפואה גיניאה החדשהפפואה ניו גיניפרוצ'ילהצפון איטליהצפון אמריקהצפון ספרדצרפתקובהקולומביהקונגוקוסטה ריקהקוריאהקוריאה הדרומיתקורסיקהקזחסטןקירגיזסטןקמבודיהקמצ'טקהקנדהקניהקפריסיןרואנדהרומניהרוסיהרכס הפירנאיםשוויץשפיצברגןתאילנדתורכיה

איך

בחרו סוג טיול

סוגי טיולים מיוחדים

מתי

בחרו תאריך

טיול קולינרי ליפן - 7 ימים - בעקבות המטבח היפני עם שף יובל בן נריה

צילום: אסף קרלה

טיול קולינרי ליפן - 7 ימים - בעקבות המטבח היפני עם שף יובל בן נריה

המזרח הרחוק
קולינרי
מיוחדים
7 ימים / 6 לילות

יפן. טוקיו. מסע קולינרי.
בשווקים הסגורים בפני תיירים העיניים נפקחות. בדוכנים יש ריחות לא מוכרים, מרגשים.
במסעדות החך טועם טעמים שהוא לא ידע שיש לו. והלב? הלב נפתח לחוויה בלתי נשכחת.

“ביקרתי פעמים רבות ביפן והיא ללא ספק אחת מהמדינות האהובות עליי. בכל פעם שהגעתי אליה חוויתי טעמים חדשים, פגשתי מאסטר שפים בעלי שם עולמי ולמדתי מהם על שימור מסורות קולינריות עתיקות וטכניקות בישול חדשות. אני ממשיך לחקור את התרבות היפנית וככל שמעמיקים בה מגלים שיש עוד ועוד. כל מסע שלי ליפן נפתח או מסתיים בטוקיו, כי אי אפשר בלי העיר הכי מסעירה בעולם”.
שף יובל בן נריה

יפן היא אחת המדינות הכי “שונות” ומיוחדות על פני הכדור. שילוב של קידמה ומסורת, אסתטיקה, תרבות, נופים ובעיקר אופן המחשבה היפנית. כל אלו מעניקים למבקרים בה תחושה של נחיתה על כוכב אחר. אחד הנדבכים החשובים בכל תרבות הוא המטבח המקומי – והמטבח היפני אכן משקף את התרבות בה צמח: מאופק, מדויק ואסתטי.

מסע קולינרי מיוחד זה יוביל שף יובל בן נריה, מבעלי מסעדות טאיזו ו-a ומי שמזוהה כיום עם המטבח היפני יותר מכל שף אחר בישראל. יחד איתו יוביל את המסע גיא גלבגיסר, מומחה ליפן מצוות החברה הגיאוגרפית.

במסע נחקור לעומק את העושר הקולינרי של המטבח היפני על סגונונתיו השונים ואספקטים שונים בתרבות היפנית העשירה. נכיר את חומרי הגלם, נסייר בשווקים שאינם פתוחים בפני תיירים מזדמנים, נאכל במסעדות עילית ונפגוש שפים בעלי שם עולמי, שבזכות הערכתם והכרותם עם בן נריה ייפתחו בפנינו את דלתם. נטעם את טעמם האמיתי של המיסו והראמן, נגלה את סודות הסושי שחור ואומנות הטמפורה, ולא נפסח על ביקור במזקקת סאקה – ‘משקה האלים’ ועל חווית טקס תה מסורתי.

המסע יתמקד בטוקיו וחצי האי איזו, הידוע בנופי החופים, באוכל ובגידולים שונים. כך נקבל “טעימה” גם מהטבע של יפן ומהאזורים בהם מגדלים את חומרי הגלם של המטבח היפני.

מוזמנים לגלות ולטעום איתנו את אחד המטבחים הכי מסקרנים בעולם.

בתמונה הראשית: טאטאקי סלמון מתוך תפריט מסעדת a | צילום: אסף קרלה

מעוניינים להצטרף לטיול?
נמצאו שגיאות בטופס

הטופס בשליחה
אנא המתינו לאישור

תודה שפניתם אלינו! 
ניצור איתכם קשר בקרוב

מוביל הטיול
שף יובל בן נריה
שף יובל בן נריה

מבעלי מסעדות טאיזו ו-a ומי שמזוהה כיום עם המטבח היפני יותר מכל שף אחר בישראל. מסעדותיו הן המובילות בישראל וזוכות לאהדת הקהל ולתשואות המבקרים. בן נריה מציג בהן תפריט מנות מרהיב, משופע בטכניקות בישול שונות, תוצר חקר מעמיק של המטבח היפני והאסייתי בכלל, תוך אינטרפטציה יצירתית ואישית. יובל ביקר ביפן מעל 12 פעמים בשנים האחרונות וחקר אותה לעומק. בכל מסעותיו העמיק עוד ועוד את הידע שלו בסודות המטבח היפני, תוך שהוא מגלה פרודוקטים וטעמים חדשים, נפגש ולומד טכניקות בישול חדשות ומסורתיות מטובי השפים של טוקיו. הוא יצר קשרים עסקיים, שמאפשרים לו ייבוא מוצרים בלעדי הנדרשים לו ליצירת מנות וכן ייבוא סאקה ממזקקות שונות, שמציב אותו כבעל תפריט הסאקה הרחב והמקורי בישראל.

למה עם הגיאוגרפית?
  • חוויה קולינרית יוצאת דופן עם שף יובל בן נריה
  • 6 ארוחות ערב ו-4 ארוחות צהרים במסעדות שנבחרו בקפידה, להיכרות עם העושר הקולינרי של המטבח היפני על סגנונותיו השונים, ביניהן:
    • ארוחת ערב במסעדת יאקיטורי
    • ארוחת ערב באחת ממסעדות הסושי הסנסציוניות בטוקיו
    • ארוחת ערב במסעדת שף המתמחה בצליית בשר וואגיו (Wagayu) – שף המסעדה זכה 4 פעמים ברציפות במקום ה-1 בתחרות “פסטיבל הבשר” של יפן ונכנס להיכל התהילה של מגדלי הוואגיו
  • סיור בקומת המסחר של שוק הדגים בטוקיו, הסגורה למבקרים ולתיירים
  • יומיים בחצי האי איזו, אזור הידוע בנופי החופים המרהיבים, באוכל ובגידולים המקומיים
  • לילה בריוקן, בית הארחה יפני מסורתי
  • ביקור במבשלת סאקה
  • טקס תה מסורתי
  • ביקור במכירה פומבית של דגים שזה עתה נמשו מן הים באיזו
  • מפגש ייחודי עם התרבות היפנית כולל בילוי בבר אקסקלוסיבי המיועד למקומיים בלבד וערב קריוקי
  • קבוצה קטנה
יפן קולינרי
מסלול הטיול
יום 1
טוקיו

ניפגש בשעה 16:00 במלון אימפריאל שנמצא במרכז טוקיו. טוקיו היא אחת הערים המרתקות והמטורפות ביותר בעולם. בכל הקשור לאוכל היא נחשבת לאחת הערים עם הקולינריה המגוונת והטובה ביותר בעולם: בטוקיו יש למעלה מ 160,000 מסעדות ולמעלה מ 200 מסעדות מישלין (בלונדון 71). בערב נצא למסעדה ראשונה ולטעימה ראשונה מהמטבח היפני.
לינה בטוקיו.

יום 2
היכרות ראשונה עם חומרי הגלם והטעמים המקומיים

לאחר ארוחת בוקר נתחיל את סיורינו באחד השווקים של העיר. נכיר את הפרודוקטים עליהם מתבסס המטבח היפני. נטעם ונלמד על המאכלים השונים. לאחר הפסקה קצרה נמשיך לטעימות במקום שמתמחה בקפה ברמה הגבוהה ביותר שיש. לא הרבה יודעים, אך בשנים האחרונות היפנים נכנסו “חזק” מאוד לעולם הקפה, וכמו בכל דבר שהיפנים עושים, גם בנושא הקפה הם בוחרים את הפולים הטובים היותר וקולים אותם בצורה מושלמת. בערב נצא לארוחת ערב.
לינה בטוקיו.

יום 3
שוק הדגים הגדול וסודות הראמן

נתחיל את הבוקר בשוק הדגים החדש של טוקיו, שוק הדגים הגדול בעולם. ננסה להבין איך כל המנגנון הענק הזה עובד: מאות דוכנים (שמקומם משתנה אחת לכמה שנים), הקשר עם המסעדות, בחירת המוצרים, המכירות הפומביות ועוד… לפני החזרה למלון נגלה את הראמן היפני והסודות הגלומים בו. בערב ניסע לארוחת ערב ייחודית.
לינה בטוקיו.

יום 4
טוקיו - איזו

לאחר ניסע לכיוון חצי האי איזו (IZU) שנמצא כשעתיים וחצי מערבית לטוקיו. איזו ידועה בנופי החופים, אולם לא פחות באוכל ובגידולים שונים. ניסע לביקור בחוות ווסאבי, נבין כמה קשה לגדל אותו ואת חשיבותו בתרבות היפנית. ניסע לראות ולהבין איך מכינים את הדאשי (Dhashi), ציר הדגים היפני הכל כך מיוחד. נראה מקום בו מכינים Himono – דגים מיובשים. הלילה נלון בריוקאן מפנק. לינה בריוקאן הוא חלק חשוב מהתרבות היפנית. “על שני דברים עומד הריוקאן – מרחצאות ואוכל”.
לינה באיזו.

יום 5
איזו - טוקיו

השכם בבוקר נתלווה לספינת דייג ונצא להכיר את מלאכת הדייגים ביפן. לאחר מכן נבקר בשוק הדגים של איזו ונראה את המכירה הפומבית של הדגים שהגיעו טריים מהים. בהמשך נבקר במקום שמכין בצורה מסורתית רוטב סויה. לקראת צהריים נצא בחזרה לכיוון טוקיו.
לינה בטוקיו.

יום 6
בין סומו למיסו

היום נערוך ביקור במקום בו מתאמנים מתאבקי סומו, נבין ונלמד על המטבח המיוחד של אנשי הסומו. בהמשך נלך לטעום וללמוד על מיסו, אחד המרכיבים המרכזיים של המטבח היפני. בערב נערוך ארוחת ערב חווייתית, שתשלב אוכל איכותי עם פעילויות נוספות, ונמשיך לביקור בבאר ייחודי.
לינה בטוקיו.

יום 7
בוקר אחרון בטוקיו

נהנה מבוקר אחרון בטוקיו, ובשעה 12 נעזוב את בית המלון.

הדפס מסלול
תאריכי יציאה ומחירים

הטיול מתוכנן לצאת בדצמבר 2024.
תאריכים ופרטים מדויקים יפורסמו בקרוב.

לטעום את תרבות יפן: בעקבות אחד המטבחים המרתקים בעולם

“בפשטות היפנית יש כל כך הרבה עומק, וכל כך הרבה מחשבה… היפנים הם באמת אנשים מאוד מיוחדים, וגם מאוד סגורים. מסעדות טובות באמת סגורות לקהלים מאוד מצומצים, זה סוג של מועדון חברים, וצריך להכיר את האנשים הנכונים בשביל להגיע אליהן. לאט לאט התחלתי להכיר, והיום יש לי הרבה חברים שם וגם בישלתי עם כמה שפים, וכך זה מתגלגל והיום יש לי את היכולת, יחד עם החברה הגיאוגרפית, לעשות את החיבור הזה ולהציג את העולם המיוחד הזה, באופן כזה שאני יכול גם לתרגם אותו עבור החבורה שתצטרף אלינו לטיול”.

לקראת יציאת הטיול, הגיעו מנכ”ל החברה הגיאוגרפית, רענן בן בסט והשף יובל בן נריה לאולפן YNET, כדי לספר מה כל כך מיוחד ביפן בכלל ובמטבח היפני בפרט, שמשך אותם לבנות את הטיול המיוחד הזה.
מה צפוי למשתתפים בטיול?
לצפיה בראיון המלא לחצו כאן >

לטעום את תרבות יפן: בעקבות אחד המטבחים המרתקים בעולם

רוצים להצטרף לטיול?
צרו קשר

נמצאו שגיאות בטופס

הטופס בשליחה
אנא המתינו לאישור

תודה שפניתם אלינו! 
ניצור איתכם קשר בקרוב

המחיר כולל
  • לינה: בבתי מלון ברמת תיירות גבוהה.
  • כלכלה: פנסיון מלא.
  • רכבים במהלך כל הטיול.
  • רכבת מאיזו לטוקיו.
  • מדריך הטיול: גיא גלבגיסר.
  • מוביל החלק הקולינרי ועורך התכנית: שף יובל בן נריה.
  • כניסות לאתרים, מפגשים וביקורים כמפורט בתכנית.
המחיר אינו כולל
  • טיסות בינלאומיות.
  • ביטוח נסיעות לחו”ל.
  • תשר לנותני השירותים בחו”ל.
  • הוצאות אישיות (שתיה, כביסה, רכישת מזכרות וכד’).
  • העברה משדה התעופה.

למידע אודות תנאי תשלום, תנאי ביטול ותנאים כלליים