יפן. טוקיו. מסע קולינרי.
בשווקים הסגורים בפני תיירים העיניים נפקחות. בדוכנים יש ריחות לא מוכרים, מרגשים.
במסעדות החך טועם טעמים שהוא לא ידע שיש לו. והלב? הלב נפתח לחוויה בלתי נשכחת.
“ביקרתי פעמים רבות ביפן והיא ללא ספק אחת מהמדינות האהובות עליי. בכל פעם שהגעתי אליה חוויתי טעמים חדשים, פגשתי מאסטר שפים בעלי שם עולמי ולמדתי מהם על שימור מסורות קולינריות עתיקות וטכניקות בישול חדשות. אני ממשיך לחקור את התרבות היפנית וככל שמעמיקים בה מגלים שיש עוד ועוד. כל מסע שלי ליפן נפתח או מסתיים בטוקיו, כי אי אפשר בלי העיר הכי מסעירה בעולם”.
שף יובל בן נריה
יפן היא אחת המדינות הכי “שונות” ומיוחדות על פני הכדור. שילוב של קידמה ומסורת, אסתטיקה, תרבות, נופים ובעיקר אופן המחשבה היפנית. כל אלו מעניקים למבקרים בה תחושה של נחיתה על כוכב אחר. אחד הנדבכים החשובים בכל תרבות הוא המטבח המקומי – והמטבח היפני אכן משקף את התרבות בה צמח: מאופק, מדויק ואסתטי.
מסע קולינרי מיוחד זה יוביל שף יובל בן נריה, מבעלי מסעדות טאיזו ו-a ומי שמזוהה כיום עם המטבח היפני יותר מכל שף אחר בישראל. יחד איתו יוביל את המסע גיא גלבגיסר, מומחה ליפן מצוות החברה הגיאוגרפית.
במסע נחקור לעומק את העושר הקולינרי של המטבח היפני על סגונונתיו השונים ואספקטים שונים בתרבות היפנית העשירה. נכיר את חומרי הגלם, נסייר בשווקים שאינם פתוחים בפני תיירים מזדמנים, נאכל במסעדות עילית ונפגוש שפים בעלי שם עולמי, שבזכות הערכתם והכרותם עם בן נריה ייפתחו בפנינו את דלתם. נטעם את טעמם האמיתי של המיסו והראמן, נגלה את סודות הסושי שחור ואומנות הטמפורה, ולא נפסח על ביקור במזקקת סאקה – ‘משקה האלים’ ועל חווית טקס תה מסורתי.
המסע יתמקד בטוקיו וחצי האי איזו, הידוע בנופי החופים, באוכל ובגידולים שונים. כך נקבל “טעימה” גם מהטבע של יפן ומהאזורים בהם מגדלים את חומרי הגלם של המטבח היפני.
מוזמנים לגלות ולטעום איתנו את אחד המטבחים הכי מסקרנים בעולם.
בתמונה הראשית: טאטאקי סלמון מתוך תפריט מסעדת a | צילום: אסף קרלה